Hyperloop One’a ortak oldu

Medyaloji.net » iş dünyası » Hyperloop One’a ortak oldu
Hyperloop One’a ortak oldu

Dünyanın ilk özel uzay gemisini üreten Virgin Galactic’in sahibi, ünlü iş adamı Richard Branson Virgin holding ile Hyperloop One şirketine yatırım yaptıklarını ve ortak olduklarını açıkladı.

Ortaklık gereğince, Hyperloop One şirketinin ismi, diğer tüm Virgin şirketlerinde olduğu gibi, başına Virgin kelimesi eklenerek değişecek. Yani şirketin ismi Virgin Hyperloop One olacak.

Branson’ın Hyperloop’a yatırım yapması aslında çok önemli bir gelişme çünkü Virgin Havayolları’nın, Virgin Music’in ve daha bir çok şirketin kurucusu olan “yaşlı kurt” Richard Branson’ın dünyanın pek çok ülkesinde işadamları ve politikacılarla güçlü bağlantılara sahip olduğu biliniyor.

Elon Musk’ın ise Hyperloop’u dünya çapında yaygınlaştırmak için politikacılarla bitmek bilmeyen müzakereler yapması gerekiyor ancak henüz ABD hükumetine bile Hyperloop’u kabul ettirebilmiş değil. Kısa süre önce Musk’ın büyük bir heyecanla Twitter’dan “Washington’a Hyperloop kuruyoruz,” açıklamasının ardından vali ve ulaştırma bakanlığından yetkililer açıklama yapıp bunun doğru olmadığını vurgulamış, ardından Musk yeniden tweet atarak, “görüşmelerimiz sürüyor, sonuca ulaşacağımıza eminim” mesajını vermek zorunda kalmıştı.

Dolayısıyla politikacılar ve bürokratlar üzerinde çok daha etkili olduğu bilinen Branson’ın Hyperloop’a el atmasıyla, kamu kurumlarının yeni nesil treni kabul etmesinin daha kolay olacağı düşünülüyor. Teknoloji dünyasının genç dehası Musk’ın da “yaşlı kurt” Branson’dan önemli dersler alması kaçınılmaz görünüyor.

YORUMLAR