Huawei, Apple'ı gerisinde bıraktı!

Medyaloji.net » teknoloji » Huawei, Apple'ı gerisinde bıraktı!
Huawei, Apple'ı gerisinde bıraktı!

Huawei markası, Çin'de daha da güçlenerek uluslararası pazarda da giderek güçlenmeye başlıyor. Bunun sonucunda da Apple markasını bir nebze olsun gerisine alacak gibi gözüküyor.

Huawei, Apple'ı solladı ve geçti.

Son yıllarda Çinli akıllı telefon üreticileri, global pazarda önemli bir ivme yakaladı. Dünyada en çok telefon satan ilk 5 markaya baktığımızda, 3’ünün Çin menşeli firmalar olduğunu görüyoruz. Dahası, Çinli üreticilerin hedefi 2020 yılına kadar dünyanın 1 numarası olabilmek. Zira bu açıklama bizzat Çin’in en önemli akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Huawei tarafından yapılmıştı.

Şu anda dünyanın en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 3. firması konumunda bulunan Huawei, 2020 yılına kadar zirvede yer almayı hedeflediklerini açıklamıştı. Öyle görünüyor ki, Çinli firma bu açıklamayı pek de boş nedenlerden ötürü yapmamış. Zira Huawei Hindistan’ın Ürün Merkezi Direktörü Allen Wang, Huawei’nin 2016’da Apple’dan fazla telefon sattığını iddia ediyor.

Wang’ın iddiasına göre 2016 Aralık ayında, Apple’ın pazar payı yüzde 12.2 iken, aynı dönem içerisinde Huawei’nin payı ise yüzde 13.2 seviyesindeymiş. Bu durum her ne kadar herhangi bir analiz firması tarafından doğrulanmamış olsa da, Wang bu konuda ısrarcı.

Wang, Huawei’nin geçtiğimiz yıl 139 milyon cihaz sattığını belirtirken bu başarının artarak devam edeceğini belirtiyor.

Şimdilik akıllı telefon pazarının zirvesinde Samsung yer alıyor. Giriş ve orta segmentte son derece geniş bir müşteri kitlesine sahip olan Güney Koreli teknoloji devini oradan indirmek pek de kolay olmayacak gibi görünüyor.

YORUMLAR