Hayallerindeki servete kavuştular!

Medyaloji.net » iş dünyası » Hayallerindeki servete kavuştular!
Hayallerindeki servete kavuştular!

Kendilerine verilen tavsiyelere uymayarak büyük bir servetin sahibi olan girişimcilerin başarı hikayesi kıskandırı cinsten.

 Bazı insanlar kendilerinden daha deneyimli olan insanların önerilerini uygulamayı severler. Bazıları da kendilerine verilen tavsiyelere uymayarak ya büyük başarısızlıklar yaşar ya da nadiren büyük bir servetin sahibi olabilirler.

İşte bu girişimcilere birkaç örnek:

Elon Musk

Tesla motor ve SpaceX ile gerçek bir kahramana dönüşen Elon Musk, gerçek hayatın Tony Stark’ı gibi. Tabi Elon Musk bu başarılara ulaşma sürecinde birçok tavsiyeyi kulak arkası edip resmen fırtınaların içinden gemisini sağlam çıkaran bir kaptan gibi geçti ve bugünlere geldi.

İnsanların çoğu bu 2 girişimin ölümden döndüğünü bilmez. Musk, Tesla için elinde kalan son 3 milyon doları ve dünyanın en pahalı olan arabasını satıp üstüne de yakın arkadaşlarından borç para almıştı. Tesla bu son şansla birlikte kendini kanıtlamasa şuan ne Elon Musk ne de Tesla var olmuş olacaktı.

Aynı şekilde SpaceX 3 denemden de başarısız çıkmış ve yatırımcı bulmak imkansız olmuştu artık Musk 4. denemede kendi yatırım yaparak SpaceX’e hayat vermiştir ve sonrasında NASA’dan yatırım almıştır.

Walt Disney

Walt Disney animasyon dünyasında bu kadar ünlü olmadan önce çok fazla terslikle karşılaştı. İlk başlarda gazetelerde karikatür çizmek isteyen Disney’e hayal gücünün olmadığı ve güzel fikirlere sahip olmadığı söylenir, ilk animasyon stüdyosu iflas eder ve ayrıca Dsiney’in ilk karakteri olan şanslı tavşan karakteri Universal Picture tarafından rehin alınır. Çıkan anlaşmazlılar sebebiyle oradan da kovulur, Disney.

Kendine tekrar gelen Disney, beyaz kar ve 7 cüceler adlı uzun metrajlı animasyon filmi için işe koyulur. Başta karısı ve kardeşi olmak üzere o dönemin bütün bilinen insanları bu projeninde hüsranla sonuçlanacağını düşünürler. Ama Disney kimseye kulak asmaz ve film piyasaya sürülür sürülmez büyük bir patlama yapar. O günün parasıyla 8 milyon dolar gelir elde eder. Günümüz parasıyla 138 milyon dolara denk geldiğini de belirtmek lazım.

Richard Branson

Günümüzde çoğu insan tarafından iyi bilinen Branson, bir milyarder olmak için çok mücadele vermiştir. Bu mücadelenin büyük bir kısmını ise karşıtlarına karşı savaşarak vermiştir.

Yetişkinliğe adım attığı dönelerde iyi bir eğitim almayan Branson 16 yaşında okulu bıraktığından okulun müdürü kendisine ya hapishanelere düşeceksin ya da milyoner olacaksın demiş. Öyle de olmuş. :)

Branson daha çok Virjin Records olarak bilinen kayıt işi ile tanınır. Daha sonraları başta Virjin America Airlines olarak bilinen havayolu taşımacılık işinden tutunda 30 farklı ülkede 200’ü aşkın şirketin sahibi olmuştur.

Branson, söyleşilerinde, “eğer hesap uzmanlarını ve başkalarını dinlemiş olsam şu an sahip olduğum çoğu şeye sahip olmazdım” der.

Sara Blakely

Sara Blakely’e, yani Spanx’ın kurucusuna kendi ürettiği tekniği ve patentlerini satması için küçük teklifler geldiğinde reddetmiş ve bu yüzden yakın çevresi tarafından çok eleştirilmiş ve komik bulunmuştu. Uzun sure mücadele eden Sara en sonunda bir çorap fabrikatörden destek görünce iç çamaşırı ve çorap dünyasının en iyileri arasına girmeyi başarıyor. Bu arada saranın fikrini çılgınca bulan çorap fabrikatörünün 2 kızı babalarını ikna etmiş.

Kısa zamanda deli gibi yatırım alan Spanx sayesinde kendi başına milyarder olabilen nadir inanlardan olmuştur Blakely.

Bu bir kural olmamakla birlikte her zaman çevrenize kulak asmak zorunda olmadığınızı bilmenizde fayda var. 

YORUMLAR