Güvenlik pazarı 47 milyar dolara koşuyor

Medyaloji.net » teknoloji » Güvenlik pazarı 47 milyar dolara koşuyor
Güvenlik pazarı 47 milyar dolara koşuyor

Akıllı bilişsel sistemlerin dijital güvenlik alanında, 2016 boyunca oluşturduğu pazar büyüklüğü 8 milyar dolara ulaştı.

Ancak endüstrinin yapay zekalı ve öğrenen makine teknolojilerine sahip uygulamalara olan talebiyle birlikte bu pazar 2020’ye geldiğimizde 47 milyar dolara ulaşacak.

IBM Institute of Business Value (IBV) tarafından yapılan araştırmaya göre, güvenlik pazarında akıllı bilişsel sistemlerin kullanım oranı henüz sadece %7 oranında bulunuyor. Kalan kullanıcılar ise dijital güvenliklerini klasik insan müdahalesi ile yürütmeye çalışıyorlar.

İşletmelerin %21’i ise dijital güvenlik sistemlerini önümüzdeki 2-3 yıl içinde akıllı bilişsel sistemlerle güncellemeyi düşünüyorlar.

Güvenlik uzmanları yapay zekaya güveniyor

Güvenlik uzmanlarının %60’ı akıllı güvenlik uygulamalarının dijital saldırıları önlemekte son derece başarılı olduğunu düşünürken, %40’ı ise saldırıların tespit edilmesinde önemli bir destek görevi gördüğüne inanıyor.

Yine araştırmadaki katılımcıların %36’sı, akıllı sistemlerin saldırılara karşı müdahale zamanında çok önemli gelişme sağladığına da inanıyor.

IBM’in raporuna göre, akıllı güvenlik sistemleri yapay zeka ve öğrenen makine teknolojileriyle geliştikçe, dijital güvenlikte daha da ağır rol oynamaya başlayacak ve 2020’ye geldiğimizde bu pazardaki ekonomik büyüklük 47 milyar dolara ulaşacak.

YORUMLAR