Google yapay zeka için özel yatırım şirketi kuracak

Medyaloji.net » teknoloji » Google yapay zeka için özel yatırım şirketi kuracak
Google yapay zeka için özel yatırım şirketi kuracak

Yapay zeka uzmanlarını işe almak içinse bizzat CEO’ların, uzmanların evine kadar gidip işe girmeye ikna etmeye çalıştığı biliniyor.

Teknoloji şirketlerinin yapay zekaya açlığı bitmiyor. Yakın gelecekte en güçlü yapay zeka servislerine sahip olacak şirketlerin en avantajlı konuma yükseleceğini fark eden dev şirketler, yapay zeka hakkında çalışma yapan neredeyse tüm startup’ları satın almak için birbirleriyle yarışıyorlar. Yapay zeka uzmanlarını işe almak içinse bizzat CEO’ların, uzmanların evine kadar gidip işe girmeye ikna etmeye çalıştığı biliniyor.

Google bu rekabet ortamında şimdi yapay zeka yatırımlarını daha profesyonel olarak yönetebilmek için özel bir yatırım şirketi kuruyor. Alphabet içinde ayrı bir şirket olacak yeni yatırım şirketinin tüm odak noktası yapay zeka olacak.

Google’ın odağı artık yapay zeka

Google’ın CEO’su Sundar Pichai kısa süre önce şirketin politikasının “mobil öncelikli” olmaktan çıktığını ve yapay zeka öncelikli şirket politikasına geçiş yaptıklarını açıklamıştı. Google’ın şu anda farklı yapay zeka çalışma grupları bulunuyor. Bunlardan DeepMind grubunun yarattığı yapay zekalı Go oyuncusu, dünyanın en iyi Go oyuncusunu yenerek insandan daha yetenekli bir oyuncuya dönüştüğünü kanıtlamıştı.

Ancak şirketin yapay zeka çalışmaları sadece oyun şovları yapmak için kullanılmıyor. Gmail, Google Maps, Google Photos ve Google Translate gibi servisler şimdiden yapay zeka servislerini çok derin biçimde kullanıyor. Öyle ki kısa süre önce Google mühendisleri Translate servisinde kullandıkları yapay zekanın kendi başına henüz eğitimini almadığı yabancı dilleri birbirine çevirmeyi öğrendiğini ve bunu yaparken kullandığı mantığı kendilerinin de anlamakta zorluk çektiğini açıklamışlardı.

YORUMLAR