Google sesli konuşma analizinde hata oranı yüzde 30 düşürüldü

Medyaloji.net » teknoloji » Google sesli konuşma analizinde hata oranı yüzde 30 düşürüldü
Google sesli konuşma analizinde hata oranı yüzde 30 düşürüldü

Google tarafından sunulan Google sesli konuşma tanılama, artık pek çok farklı serviste kullanılıyor.

Bu konuda uzun zamandan beri çeşitli geliştirmeler yaparak yazılımı destekleyen Google, 2017 yılı itibari ile yüzde 30’luk bir gelişme kaydederek, daha az hatalı çeviriler yapmayı başardı.

Özel Konferansta Konuşuldu

Kaliforniya’daki Mountain View’de düzenlenen 2016 Google I / O geliştirici konferansında Google için genel bir değerlendirme yapılırken, servislere ve uygulamalara yönelik de bilgiler verildi. Özellikle Google’ın Kıdemli Araştırmacısı Jeff Dean tarafından yapılan açıklamalarda konuşma tanıma konusunda iyi bir gelişme yaşandığı belirtilirken, doğruluk konusunda sistemin artık daha başarılı olduğu ifade edildi.

Google Sesli Konuşma’da Yanlış Kelime Yazımı Azaldı

Sesin anlaşılarak metne aktarıldığı sistemde, özelikle başlangıçta kelimelerin yanlış algılanması ve yazıya aktarılması en çok sorun yaratan bölümdü. Fakat özel bir öğrenme sisteminin yer aldığı uygulama, giderek daha da başarılı bir hale gelerek bu konuda kendini geliştirdi.

Google Sesli Konuşma, Yazmayı Sevmeyenler İçin Alternatif

Google servisi sağladığı bu başarı ile artık yazmayı sevmeyen kişiler için de önemli bir alternatif oluşturdu. Öyle ki yazılmak istenen tüm içerikler için artık sesli bir şekilde konuşarak Google servisi ile metinleri hazırlamak mümkün.

Uygulama Nerelerde Kullanılıyor?

Google’ın ses tanıma sistemi özelikle son olarak piyasaya sunulan Google Home akıllı hoparlöründe kullanıldı. Bunun yanı sıra hem Android hem de iOS için geliştirilen Gboard sanal klavyesinde bile Google mikrofon simgesini görmek mümkün.

Google Konuşma Tanıma Yazılımı Ne?

Google tarafından sesli konuşmaların ve komutların yazılı bir şekilde aktarılabilmesi adına kullanılan konuşma tanıma yazılımı, Google klavyede dahi bulunuyor. Özellikle Google Dokümanlar gibi alanlarda kişilerin konuşarak içerik yazmasına imkan sağlayan özellik, son dönemlerde kullanıcılar tarafından daha çok benimseniyor. Türkiye’de daha çok sesli yazma özelliği olarak da bilinen yenilik için buradaki  resmi Google sayfasından bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR