Google, Lyft’e 1 milyar dolar yatırım yaptı

Medyaloji.net » teknoloji » Google, Lyft’e 1 milyar dolar yatırım yaptı
Google, Lyft’e 1 milyar dolar yatırım yaptı

Google’ın geliştirdiği otonom araç teknolojisini çaldığı suçlamasıyla Uber’le davalık olan Alphabet, şimdi de Uber’in en büyük rakibi Lyft ile ortak oluyor.

11 milyar dolarlık şirket değerlendirmesiyle Lyft’e 1 milyar dolar yatıran Alphabet artık araç paylaşım işinde hem Uber’in hem de Apple’ın büyük rakiplerinden biri haline dönüştü.

Öte yandan bu yatırımın ilginç bir anlam da taşıyor. Alphabet, kendi yatırım şirketi Google Ventures ile yıllar önce Uber’e henüz yeni kurulmuş bir şirketken, küçük bir pay ile ortak olmuştu. Google Ventures’ın ana şirketi olan Alphabet’in şimdi Uber’in rakibine ortak olması Alphabet’in Uber’i gözden çıkarmış olduğunu ve hisselerini satacağını ortaya koyuyor. Son dönemde halk gözünde ağır darbe alan Uber’in Lyft karşısında aldığı yenilgilerin arasına, hissedarlarını kaybetmek de yazılmış oldu.

Google Ventures’in yöneticileri ise Alphabet’in bu son yatırımı hakkında, “Alphabet ve Google Ventures farklı kazanç stratejileri ile tamamen bağımsız hareket eden iki kuruluş,” yorumunu yapıyor.

YORUMLAR