Google Chrome için harika 9 eklenti

Medyaloji.net » teknoloji » Google Chrome için harika 9 eklenti
Google Chrome için harika 9 eklenti

Dünyanın en ünlü web tarayıcılarından biri olan Google Chrome deneyiminizi daha iyi bir hale getirmek için işinize yarayabilecek eklentileri sizler için seçtik.

Https Everywhere

Bu eklentiyi kullanarak web sitelerinde güvenli bir şekilde gezebilirsiniz. Çünkü bu eklenti güvensiz olan http sayfalarını otomatik olarak güvenli olan https’ye çeviriyor. Yani girdiğiniz internet siteleri ile sizin aranızda koruyucu bir kalkan olarak sizin izniniz olmadan önemli datalarınıza erişmek isteyenleri engelliyor diyebiliriz.

Web of Trust

WOT, arama sonuçlarının yanında websitelerinin itibarını gösterir. Kullanıcılar bir websitesine girip o siteyle ilgili yorumunu ve değerlemesini yapıyor. Daha sonra da o websitesinin itibarı belirleniyor. Yan tarafta trafik ışıkları şeklinde sitenin itibarı gösteriliyor. Yeşil ise kaliteli, sarı ise orta derece ve kırmızı ise kalitesiz olduğunu anlayabiliyoruz.

Pushbullet

Pushbullet, tanımlı cihazlarınız arasında dosya, resim ve hatta notification paylaşımı yapan çok kullanışlı bir uygulama. Eklentiyi kurduktan sonra üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra Android veya IOS uygulamanızı indirip eşleştirmeniz yetiyor. Senkronizasyon işlemlerini bitirdikten sonra tarayıcınız ve cihazınız arasında istediğiniz gibi dosya paylaşımı yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuza gelen SMS mesajlarını tarayıcı üzerinde görüp tarayıcıdan cevap bile yazabiliyorsunuz.

Ghostery

Ghostery, daha önce çoğumuzun dikkat etmediği veya görmediği website içersindeki pop-up’ların, link yönlendirmelerin hangi servisler kullanılarak yapıldığını gösteren bir eklenti. Ayrıca website içerisindeki reklamların hangi şirket tarafından yayınlandığını gösteriyor.

crxMouse Chrome Gestures

crxMouse eklentisi chrome üzerinde gezinirken sadece mouse kullanmanızı gerektiren bir eklenti. Herhangi bir reklam, üyelik ve ödemeye gerek kalmadan eklentiyi kullanabiliyorsunuz. Eklentinin kötü yanı ise Google’un sahip olduğu sitelerde bu eklentiyi güvenlik kısıtlamaları nedeniyle kullanamıyorsunuz.

Evernote Web Clipper

Teknoloji dünyasındaki çoğu kişi zaten Evernote’un ne işe yaradığını biliyordur. Bilmeyenler için ise kısaca açıklayalım. Evernote, Web’te sevdiğiniz bütün içerikleri tek bir yerde toplamanız için çok güzel bir alan. Sayfaları veya makaleleri kırpın ya da hepsini alıp Evernote’a kaydedin. Evernote Web Clipper bu işlemi daha da kolaylaştırarak bunu bir eklenti olarak sunuyor.

Click&Clean

Click&Clean, tek bir tıkla bütün Chrome’unuzu temizlemeyi amaçlayan kullanışlı bir eklenti. Chrome ayarlarına girmenize gerek kalmadan herşeyi temizlemeniz artık çok kolay. Geçmişinizi, geçici dosyaları, cookie’leri, kaydedilen şifreleri gibi Chrome üzerinde kaydedilen herşeyi temizlemenizi sağlıyor.

Turn of the Lights

Herhangi bir websitesi üzerinde video izliyorsunuz ama renklerden dolayı videoya odaklanamıyorsunuz. Eklenti sayesinde websitesi üzerinde, video dışındaki alanlar kararıyor ve videoya odaklanıyorsunuz. Türkiye’de bu eklentinin yaptığı işi çoğu dizi-film izleme sitesi de yapıyor. Youtube, Vimeo gibi sitelerde gezinirken kullanabilirsiniz.

LastPass

Günümüzde artık çoğu websitesi üyelik sistemiyle çalışmaktadır. Her site için farklı şifreler belirleyen bir kullanıcısıysanız tüm bunları hatırlamak bazen işkenceye dönüşebilir. Tek bir ana şifre belirleyerek bütün şifrelerinizi saklayabilirsiniz. Ücretsiz, güvenli ve şifrelerini unutan kullanıcılar için tercih edilebilecek bir eklenti diye düşünüyorum.

Bu listeyi daha da genişletmek veya listelediğim eklentilerle ilgili düşüncelerinizi paylaşmak istiyorsanız yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR