Gmail telefon numaralarım kayboldu derdine son verecek!

Medyaloji.net » teknoloji » Gmail telefon numaralarım kayboldu derdine son verecek!
Gmail telefon numaralarım kayboldu derdine son verecek!

Gmail, telefon rehberinizi bünyesine yedeklemenize ve istediğiniz zaman güvenli bir şekilde numaralara erişmenize izin verecek.

Telefon numaralanızın koybalma derdine Gmail el atıyor. Numaralarınızı Gmail ile yedekleyerek saklayabilir istediğiniz zaman ulaşma imkanına sahip oluyorsunuz.

Bildiğiniz üzere telefonunuzun işletim sistemi iOS ise iCloud üzerinden telefon rehberinizi hızlıca senkronize edebiliyordunuz. Artık Android işletim sisteme sahip telefonların rehberleri de Gmail hesabınızla güvende. Hem de rehber yedeklemek artık daha pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Rehberinizdeki numaralar sadece telefonunuzda değil mail adresinizde de saklanacak.

İLK YÖNTEM

İlk yöntem olarak Android rehberini dışa aktarma işlemini uygulayarak rehberinizi yedeklemeniz mümkün. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle rehberinizde Ayarlar, Kişiler, Kişileri Dışa Aktar/ İçe Aktar seçeneklerini sırasıyla takip edin. Elbette bu menüler telefonunuzun marka ve modeline göre değişiklik gösterse de; Dışa Aktar/ İçe Aktar seçenekleri her akıllı telefonda mevcuttur.

Daha sonrasında Kişileri İçe Aktar/ Dışa Aktar seçeneğine tıklayın ve önünüze gelen seçenekleri inceleyin. Çoğunlukla ilk seçenek olan Cihaz Hafızasından Dışa Aktar seçeneğine dokunun. Bu işlem ile Sim Kart hariç cihazınızın hafızasından tüm kişileri dışa aktarabileceksiniz.

Dışa aktar seçeneği ile mevcut rehberinizi dışa aktarmayı seçtiğinizde ise dışa aktarma dosyasının Vcf uzantılı bir dosya şeklinde olması gerektiğine dikkat edin. Bu Vcf uzantılı dosya telefonunuza kaydedildiğinde; kişilerim dosyasını Cihaz belleğinden bularak USB kablo ile bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Son olarak aktardığınız dosyalarınızı dilerseniz Gmail hesabınıza yedekleyebilir ve istediğiniz zaman rehberinize rahatlıkla erişebilirsiniz.

İKİNCİ YÖNTEM

İkinci yöntem ise çok daha pratik. Bilindiği gibi akıllı telefonlarınızı ya da tabletlerinizi ilk aldığınızda Gmail hesabınızın telefonunuzla senkronize olabilmesi için Gmail hesabınızı ayarlamalar aşamasında telefonunuza eklemeniz gerekmektedir. Bu işlem sonrası hesap bilgilerinizi girmeye başlayabilirsiniz. Bilgileriniz otomatik olarak senkronize olacaktır.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM

Son yöntemde ise iki seçeneğiniz var. İlk olarak Gmail hesabınızda Google Kişiler sayfasına gidip, ekle simgesine tıklayarak, tek tek rehberinizdeki kişilerin bilgilerini girebilir; en son ise kaydet tuşuyla kişilerinizi Gmail hesabınıza yedekleyebilirsiniz. Ya da başka bir e-posta hesabına aktaracağınız kişileri öncelikle CSV ya da vCARD dosyası olarak indirebilir, depolama alanında yer açabilmek için ihtiyaç duymadığınız kişileri silebilirsiniz.

Bunun için ise öncelikle Gmail hesabından Google kişiler sayfasına gidin. Kişilerinizi seçmek için kişi adlarının yanındaki kutuları işaretleyin. Daha fazla butonundan dışa aktar butonuna tıklayın. Kişilerinizi yedeklemek için Google CSV 'yi seçin ve dosyalarınızı kaydetmek için dışa aktar kısmına basın.

YORUMLAR
En çok okunan haberler