Gençler Demirtaş'ı Jon Snow'a benzetiyor

Medyaloji.net » medya » Gençler Demirtaş'ı Jon Snow'a benzetiyor
Gençler Demirtaş'ı Jon Snow'a benzetiyor

Financial Times gazetesi, Türk gençlerinin HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı, televizyon dizisi Game of Thrones'un kahramanı Jon Snow'a benzettiklerini yazdı.

Financial Times gazetesinde, "Kürt partisinin lider Selahhatin Demirtaş tehditlere karşı meydan okuyor" başlıklı bir haber yer alıyor.

Gazete, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "teröristlerle bağlantılı" milletvekillerinin gözaltına alınması için çağrı yaptığını, Selahattin Demirtaş'ın ise buna olağandışı bir tepki gösterdiğini yazıyor.

Alev Scott'un ele aldığı haberde, Demirtaş ve "Kürt yanlısı HDP'nin" diğer milletvekillerinin bir sonraki gün dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verdikleri hatırlatılıyor.

Haberde, hayranlarının Demirtaş'a "Selo" diye hitap ettikleri belirtilip, HDP lideri için "iktidardaki AKP ile on yıldan uzun bir süredir Türk siyasetine hükmeden Erdoğan'ın sinirlerini bozmayı huy haline getirdi" deniliyor.

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 13 oy alarak tüm ülkeyi şaşırttığı belirtiliyor ama seçim sonrası oluşan iyimser havanın şu günlerde Kürtler ve Demirtaş için belirsizliğe dönüştüğüne dikkat çekiliyor.

Haberde, PKK'nın geçtiğimiz ay üç yıllık ateşkese son verdiğini ilan ederek 10'dan fazla Türk askeri ve polisini öldürdüğü hatırlatılıp, bu gelişmeleri tetikleyen olayın ise Suruç saldırısı olduğu ileri sürülüyor.

FT şöyle devam ediyor:
"Demirtaş'ın tekrar tekrar kendisini hedefleyen siyasi ve kişisel tehditlere karşı meydan okuması, genç Türklerin onu televizyon dizisi Game of Thrones'un zombilerin korkunç ordusuna karşı savaşan kahramanı Jon Snow'a benzetmesine neden oldu."

YORUMLAR