Gaziantep'teki FETÖ/PDY soruşturmasına yayın yasağı!

Medyaloji.net » medya » Gaziantep'teki FETÖ/PDY soruşturmasına yayın yasağı!
Gaziantep'teki FETÖ/PDY soruşturmasına yayın yasağı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK),Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasına yayın yasağı getirdi.

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında her türlü medyada haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

RTÜK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında alınan yayın yasağına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliğinin yayın yasağı kararı Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 31.05.2016 tarih ve değişik iş No:2016/3749 D. iş sayılı kararıyla, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) terör örgütü soruşturması kapsamında; soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında, yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir."

YORUMLAR