"Gazetem olsa anneme yazdırmam"

Medyaloji.net » medya » "Gazetem olsa anneme yazdırmam"
"Gazetem olsa anneme yazdırmam"

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak annesini sert bir dille eleştirdi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak, annesinin Gülen Cemaati’nin yanında durmasını eleştirerek, “Hiçbir zaman annemle çatışma ortamına giremem. Ama bu fikren aynı yolun yolcusuyuz anlamına gelmiyor” dedi.

İnternethaber.com'dan Hadi Özışık’a konuşan Ilıcak, annesinin ‘cemaat taraftarlığı’nı ise “Körü körüne savunuyor” sözleriyle yorumladı.

Hadi Özışık’ın Mehmet Ali Ilıcak’la yaptığı söyleşiden öne çıkan bazı bölümler şöyle:

‘BEN NAZLI ILICAK OKUMUYORUM’

Nazlı Ilıcak'ın yazılarını okumuyor musunuz?
Her gün strese gireceğime okumuyorum. Annemle ben çok fırtınalı dönemler yaşadım, çok büyük kavgalarımız oldu, Tansu Hanım, Özal Bey zamanı... Annemle Turgut Bey'in problemleri hep bana yansırdı. Annem Akşam'da yazı yazardı, her gün sayfaya girmeden önce okuturdum, uymayanları çıkartırdım. Sonra ‘Akşam'da Sansürlenen Yazılarım’ diye kitap yaptı. Ama o zamanlar gençtim, 20'li yaşlarındaydım şu an 45 yaşındayım. Sonra pişman oldum, anne çok kıymetli bir varlık. 27 kere hatim indirdim, her gece Kuran okurum ben. Kuran'da annenin ne yüce bir varlık olduğu anlatılıyor. Çocuğum olduktan sonra ve annemin bana olan sevgisini hissedince hiçbir zaman annemle çatışma ortamına giremem. Ama bu fikren aynı yolun yolcusuyuz anlamına gelmiyor. Biz annemle ilk defa fikir olarak AK Parti'de bütünleştik. Annem Erbakan'a yakınken ben desteklemezdim rahmetliyi. Ben anneme her zaman şunu söylüyorum, annem bir şeye ‘Ya herro ya merro’ diyor.

‘ÖNCE ERDOĞAN'A ŞİMDİ DE CEMAAT'E: ANNEM KÖRÜ KÖRÜNE İNANIYOR’

Nazlı Ilıcak'ın yaptığı yayınlardan dolayı çok tepki oldu...
Doğru bulmuyorum. Benim neye inandığım, baktığım önemli. Mesela Mesut Yılmaz beni çağırdığında, "Şu koltukta az önce Dinç Bilgin oturuyordu, şimdi sen geldin" dediğinde, "Ben Tansu Çiller'in aleyhine yazmam ama sizi desteklerim" dedim. Ben hiçbir zaman inandığım şeyin dışında bir şey konuşmam. Anneme cemaatçi diyorlarsa, kat'iyyen değil. Ama annemin duygusal bir yapısı var, bir şeye inandı mı, körü körüne…

Ama inandığı o, nasıl bir dönem Tayyip Erdoğan'a -körü körüne diyelim- inanıyordu, önceden nasıl Demirelciydi… Annem böyle.

MİLLETVEKİLİ YAPILMADIĞI İÇİN Mİ?

Bugüne kadar demokrasi mücadelesi vermişti. Bu seferki çok daha farklı. Nazlı Ilıcak'ın Tayyip Erdoğan'a milletvekili yapılmamasından dolayı bir öfke duyduğundan bahsediliyor...
Kat'iyyen böyle bir şey yok. Annem Cemaat'e onlardan çok daha fazla, fanatikçe sahip çıkıyor. Ama bunun milletvekilliğiyle alakası yok. Annem seçimden sonra Tayyip Bey'le çok görüştü. Bu dediğiniz milletvekilliği olayı tam Ergenekon başlamadan önceydi. İyi ki de milletvekili olmamış, annem milletvekili olsaydı benim hayatım kaymıştı. Bana adım attırmazdı. Tayyip Bey anneme her zaman saygısını göstermiştir.

‘CHP'DEN ADAY OLURSA OY VERMEM’

Medyada yeni bir iddia ortaya atıldı, Nazlı Ilıcak CHP'den milletvekili adayı olacak diye...
Hiç zannetmiyorum. Olmaz, yapamaz, annem CHP'ye gitmez, yaparsa çok ayıp olur. Kendi düşüncesine ayıp etmiş olur. Sol bir partiden sanmıyorum. Annem olsa bile ben oy veremem.

‘HDP'YE OY VERMİŞ OLABİLİR’

Nazlı Ilıcak son seçimde kime oy verdi?
AK Parti'ye vermediği ortada.

Karşı tarafta olan parti belli, HDP'ye vermeyeceğine göre...
HDP'ye de oy verebilir.

Annenizin bu kavgada taraf olmasının nedeni sizce ne? Çok ciddi sebebi olması gerekir, okuyan yazan biri...
Annemin saf bir tarafı var. Annem zor, akrep burcu. Ben, "Anne artık 70 yaşındasın torunun var, artık bu kadar kavga dövüşü ben bile yapamam. Durul, dinginleş, ortadan yaz" diyorum ama yapmıyor, genleri böyle. Ama körü körüne... Psikolojik de olabilir. Muhakeme yaptığına inanmıyorum.

‘GAZETEM OLSA NAZLI ILICAK'A YAZDIRMAZDIM’

Restleştiniz mi?
Benim gazetemde yazıyor olsa restleşirdim. Kesin yazılarını keserdim. Akşam dönemindeki gibi olurdu, 5 giderdi, 2 girerdi. Ama iyi ki gazetem yok da kavga etmiyorum. İlk defa Nazlı Ilıcak'ın politik görüşünün olmadığını gördüm. Ailecek tanıdığı insanları ezip geçtiğini gördüm...
Rasim'le Nagehan benim arkadaşım, annemin CNN Türk'teki programı bitsin diye Rasim'le beraber uğraştım diyebilirim. Ölecektim! 17 Aralık sonrası ilk programlarında benim Rasim'le yaptığım telefon konuşmaları, program bitimi Nagehan'la yaptığım konuşmalar... Bitsin artık diyorum, geceleri uykum kaçıyordu. Anneme yapma diyordum. Kadına öksürüyorum desem uçarak gelir, bak çok enteresan. Anne yazma öleceğim derim, mümkün değil dinlemez. Böyle bir tip… 

YORUMLAR