FBI harekete geçti

Medyaloji.net » dünya » FBI harekete geçti
FBI harekete geçti

Jeremiah Perez isimli Coloradolu, YouTube ’da yaptığı tehdit dolu yorumu nedeniyle FBI tarafından tutuklandı.

“Vets Hunting Cops (Polis Avlayan Veteranlar)” isimli bir kullanıcı adıyla, Jeremiah Perez şu yorumu yapmış: “Darren Wilson’ın yaptıklarından sonra grubumuz 6 emekli şerif ve polis öldürdü (Not: Darren Wilson, Missouri’de 18 yaşındaki Michael Brown’I öldüren polisin adı). Bu olay nedeniyle, Colorado’da 2 polis daha öldüreceğiz. Polislerin canına kıydığı her suçsuz vatandaş için biz, veteranlar, emekli polislerin canını alacağız. Polisler, özgürlük isteyen Amerikanların en büyük düşmanı ve karşı atak yapmanın sırası geldi artık.”

Bu yorumu attıktan kısa bir süre sonra evine baskın düzenlenen Perez, herhangi bir olay çıkarmadan güvenlik güçlerine teslim oldu ve söz konusu yorumu kendisinin yaptığını itiraf etti. Ancak Jeremiah Perez, yorumda yazıklarının yalan olduğunu; polis öldürmekle herhangi bir alakası olmadığını ve tek amacının, yazdıklarını bir şekilde okuyacağını bildiği otoritelere sesini duyurmak olduğunu belirtti.

Bu, Google’ın yaptığı ilk raporlama değil. Firma, Ağustos ayında da Gmail hesabında çocuk pornosu içerikleri barındıran bir kullanıcısını güvenlik güçlerine bildirmişti.

YORUMLAR