Facebook’un telefonları yok edecek planı

Medyaloji.net » facebook » Facebook’un telefonları yok edecek planı
Facebook’un telefonları yok edecek planı

Sosyal medya devi Facebook’un patronu Zuckerberg, F8 konferansında Facebook’un gelecek 10 yılı hakkında önemli planlarını açıkladı.

Zuckerberg’e göre, 2026’ya ulaştığımızda dünyada internete erişemeyen kimse kalmayacak ve bunu de Facebook’un bağlantı servisi internet.org sağlayacak. Öte yandan gelecekte internete bağlanmak için asıl cihazlar telefonlar olmayacak. Facebook’un planına göre, akıllı gözlükler artık ana iletişim cihazına dönüşecek. Google’ın ilk başta büyük tepki çeken Glass gözlükleri gibi, herkes gözünde akıllı gözlükleri ile dolaşacak. Bu gözlükler sayesinde bilgisayarlarla konuşmak, onları dinlemek, görmek ve uygulamaları kontrol etmek mümkün olacak.

Öte yandan bu gözlük hayalini gerçeğe dönüştürecek önemli bir teknoloji de yapay zeka olacak. Yapay zeka sayesinde kullanıcılar bilgisayarlarla daha rahat iletişim kuracak. Gözümüzdeki akıllı gözlük bizi tanıyacak ve bizimle iletişim kurabilecek.

Facebook böylece hayatımızdaki diğer ekranların da kalabalık etmesini önleyecek. Artık televizyon seyretmek istediğimizde, güzel bir film açmak istediğimizde, doğrudan göz bebeği üzerine yansıyan dev ekranımız yine gözlüğümüz olacak.

Bu konudaki çalışmaların sadece Facebook’a ait olmadığını da biliyoruz. Microsoft da Hololens gözlükleri ile tam olarak bu amaç için çalışıyor. Dolayısıyla teknolojinin büyük oyuncuları 2026 için hayatımızdaki teknolojilerin resimlerini şimdiden çizmiş durumdalar.

YORUMLAR