Facebook'tan canlı yayın hamlesi

Medyaloji.net » facebook » Facebook'tan canlı yayın hamlesi
Facebook'tan canlı yayın hamlesi

Periscope ve Meerkat gibi canlı yayın uygulamalarının ardından Facebook'ta canlı yayın uygulaması için kolları sıvadı.

Sosyal medya yalnızca yediğini, içtiğini veya gezdiğin yerleri paylaşmaktan çok daha farklı bir boyuta evrilmeye başladı. Periscope ve Meerkat gibi canlı yayın uygulamalarıyla birlikte artık olan biten o anda tek bir tuşla paylaşılabiliyor. Söz konusu uygulamaların seyri olay yeri muhabirciliğinden ziyade “1000 kalp gönderin takla atayım” şeklinde ilerlese de doğru kullanıldığı vakit çok daha kullanışlı hale gelmesinin önünde bir engel yok.

Bu tip uygulamaların tutup tutmayacağı konusunda hala şüpheleri olan varsa şöyle belirtelim: Facebook da sonunda bu işe el attı! Kendi canlı yayın servisini çıkarmaya hazırlanan sosyal medya devi bunun için testlere başladı bile. Facebook bunun için Şikago’da düzenlenen Lollapalooza müzik festivalini seçerek ilk denemeleri gerçekleştirdi. Gelen ilk bilgilere göre yeni Facebook özelliği Periscope ve benzerlerinden biraz daha farklı çalışıyor.

Periscope’un resimlisi diyebileceğimiz uygulama, gidilen etkinlikten anlık fotoğraf, video ve haber paylaşımı yapmaya imkan tanıyor. Yine Periscope’tan farklı olarak yalnızca arkadaşlarınızın katıldığı etkinlikleri takip ederek gereksiz yayınlardan da kurtulabileceksiniz. Söz konusu özellik şimdilik emekleme aşamasında. Facebook tarih vermekten kaçınsa da yeni uygulamasını kullanıma açana kadar bir dizi değişikliğe gitmesi muhtemel. Öte yandan Twitter’ın da “Project Lightning” adında benzer bir özellik üzerinde çalıştığını belirtelim.

YORUMLAR