Facebook'tan beğen butonu devrimi

Medyaloji.net » facebook » Facebook'tan beğen butonu devrimi
Facebook'tan beğen butonu devrimi

Facebook'un uzun yıllardır değişmeyen beğen butonu yakın zaman da yeni özellikler kazanmaya başlıyor. Bu özellikler sayesinde duygularımızı karşı tarafa daha rahat ifade edebileceğiz.

Facebook beğen butonunda değişikliğe gidiyor. Yeni özellikleri ile beğen butonu duyguları ifade eden “Tepkiler” özelliğini kazanacak. Cuma günü kullanıma sunulacak olan bu özelliği Facebook, ilk başta İrlanda ve İspanyada yaşayan kullanıcıları deneyecek.

Yeni gelen özellik ile artık eski like simgesinin yanında çeşitli emojileri de görmemiz mümkün. Günümüzde çeşitli sosyal ağlar da ve haber sitelerinde görmeye başladığımız Gif ve Emojileri artık Facebook da görmemizin zamanı gelmişti zaten.

 

Bu değişim , Facebook üzerinde paylaşılan her şeyin beğeni almaya uygun olduğu düşünüldüğü zaman yapılmış en doğru hareket diyebiliriz. Çünkü sosyal ağlar da paylaştığımız kimi gönderilerimiz kötü anlarımızın duyurusu olabiliyor ve bu gönderilerde duygularımızı tam olarak ifade edemiyorduk.

Bu yeni özelliği kullanıcıların paylaştıkları içeriklerde ve sayfaların gönderilerinde kullanıma sunulacak. Tarayıcılardaki reklam yöneticileri ise bu yeni özellikleri "Beğen" gibi algılayacak ve engelleyemeyecekler.

Son olarak Facebook’un bu özelliği diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz net bir bilgi mevcut değil. Fakat Facebook bu özelliği bütün kullanıcılarına açmadan önce yeni birkaç özellik daha ekleyebilir.

YORUMLAR