Facebook ve YouTube sınıfta kaldı

Medyaloji.net » teknoloji » Facebook ve YouTube sınıfta kaldı
Facebook ve YouTube sınıfta kaldı

Dijital reklamcılığın iki devi Facebook ve YouTube, 2016’da reklamlardan elde ettikleri 100 milyar dolardan fazla kazanca rağmen, kendilerini kullanıcılara sevdirmeyi başaramadılar.

BI Intelligence’ın 2017 Dijital Güven araştırmasına göre, 2016’da Facebook reklamları ile kullanıcıları en rahatsız eden platform oldu. İkinci rahatsız edici platform ise hemen arkasından gelen YouTube oldu.

2016’da, dijital reklamlardan 27 milyar dolar kazanç elde eden Facebook’ta reklamların çok rahatsız edici olduğunu düşünen kullanıcıların oranı %45 oldu.

Reklamdan 79 milyar dolar kazanç

Dijital reklamlardan 79 milyar dolar kazanan Google ise YouTube platformundaki reklamları rahatsız bulan %43 oranındaki ziyaretçisiyle ikinci sıraya yerleşti. Ardından gelen sosyal medya servisi Twitter’ın reklamlarını rahatsız edici bulanların oranı sadece %6’da kaldı. Aynı şekilde Intagram ve Snapchat’in oranı ise sadece %3 ile sınırlandı.

Öte yandan Millenial jenerasyonun %51’i YouTube reklamlarını en rahatsız edici reklamlar olarak tanımlarken 50 yaş ve üstünü ifade eden Baby Boomers jenerasyonun %55’i Facebook reklamlarını en rahatsız reklamlar olarak seçti.

Ancak bu sonuçlar sürpriz olarak yorumlanmadı zira dünyadaki dijital reklam pastasından 100 milyar doların üzerinde bir dilim alarak en fazla kazanç sağlayan iki platformun çok yoğun reklam göstermesi, kazandığı büyük paranın da bir sonucu olarak kabul ediliyor. Reklam gelirleri çok düşük olan Twiter, Instagram ve Snapchat’in ise kullanıcıları rahatsız edecek derecede reklam alamadıklarının altı çiziliyor.

YORUMLAR