Facebook sesli arama uygulamasını yayınladı!

Medyaloji.net » facebook » Facebook sesli arama uygulamasını yayınladı!
Facebook sesli arama uygulamasını yayınladı!

Facebook, arama yapabileceğiniz yeni uygulaması Hello'yu Google Play Store'da yayınladı.

Facebook'un son zamanlarda Google Play Store'a birçok yeni uygulama eklediğini hep beraber gördük. Şimdi ise Hello adındaki yeni uygulamasını yayınlayan Facebook, bu uygulama ile daha kapsamlı bir çevirici oluşturmuş.

Normal kişi aramalarınızı, Facebook aramalarınızı ve Messenger üzerinden mesajlaşma gibi detayları barındıran bu yeni uygulama oldukça kullanışlı gözüküyor.

 

Uygulamanın en ilgi çekici özelliği ise sizi arayan numara sizde kayıtlı olmasa bile Facebook profili üzerinden size kimliğini gösterebiliyor olması. Ancak bunun için de arayan kişinin Facebook üzerinden numarasını eklemiş olması gerekiyor diye düşünüyorum. Ya da aranan telefondaki Facebook uygulamasına ait profil direkt olarak gözüküyor olabilir.

Ayrıca istemediğiniz numarayı ve kişiyi engelleyerek size ulaşmasını kısıtlayabiliyorsunuz. Ayrıca Hello'da birçok kişi tarafından engellenmiş numaralar da otomatik olarak sizin adınıza da engelleniyor. (Reklam içerikli aramalar böylelikle size dert olmayacak)

 

Facebook tarafından üretilmiş olan uygulama Facebook'un kendi uygulamasına geçmenize gerek kalmadan kişi profillerine baklamıza olanak tanıyor. Ve tabiki sizin telefonunuzda kayıtlı telefonlara ait Facebook bilgilerini bir güzel sıralıyor. Her profilde yapılan değişiklik anında otomatik olarak sizdeki kişi profili de değişiyor.

 

Bir de başta bahsettiğim gibi isterseniz SMS ve normal arama yerine Messenger üzerinden arama ve mesjlaşma yapabiliyor olacaksınız.

 

Ancak yaptığım testlerde normal arama ve SMS sistemini kendi üzerinden değil, telefonunuzda varsayılan olarak ayarlanmış arama ve SMS uygulamasına yönlendirerek yaptığını belirtmek istiyorum. (büyük ihtimalle ayarlardan uygulamalar kısmına gelerek "Tüm varsayılanları sıfırla" derseniz bu sıkıntı da çözülecektir)

 

"E bu iyiymiş bi deneyelim bakalım" diyecek olursanız eğer şu anda Google Play'de yayınlanmış olsa da maalesef indiremeyeceksiniz. Çünkü şu anda sadece Amerika'daki kullanıcılar için indirmeye açık. Bu sebeple isteyenler APK olarak bu adresten "Download" butonuna tıklayarak indirerek telefonlarına kurabilirler. (Sıkıntı olur mu diye sormanıza gerek yok ben de görselleri oradan aldım)

 

Ancak kısa sürede uygulama açılacağı için uygulamaya ait bağlantıyı da aşağıya ekliyorum. Daha sonra haber okunduğu zaman açılmış olabilir.

YORUMLAR