Facebook sahte haber şikayeti için yeni tuşu test ediyor

Medyaloji.net » facebook » Facebook sahte haber şikayeti için yeni tuşu test ediyor
Facebook sahte haber şikayeti için yeni tuşu test ediyor

ABD Başkanlık seçimleri sonrası dünya liderlerinin hedefine oturan Facebook, sahte haberleri teşhis edebilmek için sayısız yöntemi denemeye başladı.

 Facebook son bir yıldır sahte haberler nedeniyle büyük baskı yaşıyor. ABD Başkanlık seçimlerine Facebook’taki sahte haberlerle müdahale edildiğinin anlaşılması üzerine dünya liderlerinin hedefine oturan Facebook, sahte haberleri teşhis edebilmek için sayısız yöntemi denemeye başladı.

Son olaraksa, haberin sağ üst kısmında beliren küçük bir “i” harfini test etmeye başladığı anlaşılıyor. Küçük bir test grubu ile yönetilen çalışmaya göre, Facebook kullanıcılardan sahte olabileceğini düşündüğü haberleri gördüğünde i tuşuna basmasını istiyor.

Bu buton tam anlamıyla bir şikayet tuşu olarak değil, haberin yayıncısı hakkında bilgi veren bir info tuşu olarak çalışıyor. Kullanıcı, yayıncının diğer makaleleri, Wikipedia sayfası gibi detaylara bu info ekranından kolayca ulaşabiliyor. Bu bilgiler ışığında, yayıncının sahte haber yayınlayan bir profile sahip olduğunu düşünecek olursa, haberi şikayet edebiliyor.

Bir diğer deyişle Facebook artık kullanıcılarına, okudukları haberin/makalenin yazarı hakkında daha hızlı bilgi alabilme imkanı sunmuş oluyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler