Facebook, akıllı telefon mu üretiyor

Medyaloji.net » teknoloji » Facebook, akıllı telefon mu üretiyor
Facebook, akıllı telefon mu üretiyor

Google tarafından geliştirilen ve parçaların çıkarılıp takılabildiği modüler bir akıllı telefon projesi Project Ara, sektörde büyük bir heyecan uyandırmış olsa da, maalesef başarılı olamadı ve çalışmalar durdu.

Project Ara sonrasında Facebook'un modüler akıllı telefon projesini üstlenmek istediğine dair söylentilerin gerçekçi olduğu, şirket tarafından yapılan bir patent başvurusu ile büyük oranda kanıtlanmış oldu.

Gelin, şimdi yapılan patent başvurusunun detaylarına ve şirketin modüler cihaz çalışmaları hakkında bilinenlere hep birlikte göz atalım.

Facebook, Project Ara ekibini büyük oranda topladı!

Facebook, Perşembe günü duyurusunu gerçekleştirdiği patent başvurusunda modüler elektromekanik bir cihaz olarak belirttiği ürünün mikrofon, dokunmatik ekran, GPS ve hatta telefon işlevine sahip olduğunu belirtirken, ürünün karşımıza nasıl çıkacağını açıklamaktan kaçınıyor.

Project Ara'nın sonlandırılması ile birlikte bu ekipte yer alan onlarca mühendisi bünyesine alan Facebook, Building 8 isimli ekibin başına daha önce DARPA'da yönetici olarak görev yapan Regina Dugan'ı getirdi.

Modüler akıllı telefonlar ile kullanıcıların yeni modellere geçiş yapmasına gerek kalmadan, kamera ve ekran gibi donanımlarını değiştirebilmesi hedefleniyor. Ancak, bu teknolojinin günlük hayat için uygun hale gelmesi epey uzun bir zaman alacak gibi görünüyor.

Zira, farklı donanımlar arasında uyumluluğun sağlanması için özellikle yazılım tarafında oldukça iyi ve bağımsız çalışabilen bir altyapıya ihtiyaç duyuluyor.

 

YORUMLAR