En çok reklam veren sektör ve markalar

Medyaloji.net » reklam » En çok reklam veren sektör ve markalar
En çok reklam veren sektör ve markalar

MTM Medya Takip Merkezi'nin, 3 - 9 nisan 2017 tarihlerinde, 13 TV kanalı üzerinden, yaptığı reklam ölçümleme sonuçlarına göre, en çok reklam veren ilk 15 sektör ve marka belirlendi.

Medyaloji- ÖZEL     MTM Medya Takip Merkezi'nin yapmış olduğu araştırmalara göre geçtiğimiz hafta televizyonda en fazla reklam veren 15 sektör belirlendi.

Buna göre reklama en fazla para harcayan sektör Gıda oldu. Toplamda 7 bin 456 adet gıda reklamının yer aldığı televizyonlarda toplam reklam süresi ise 142.361 saniye olarak belirlendi.

Reklamlara en fazla önem veren ikinci sektör ise İletişim Teknolojileri oldu. Bu sektör 2 bin 876 kere reklamlarda yer alırken, saniye bazında  76.676 süreyle üçüncü sırada yer aldı. 

Kişisel Bakım sektörü 2 bin 652 haber adediyle 3. sırada kendine yer buldu. 

 

 Medya Takip Merkezi'nin yapmış olduğu araştırmalara göre reklamlarda en fazla bulunan markalar belirlendi.

Algida 1.188 adet  reklam vererek ekranlarda en fazla reklam veren marka olurken onu Dap Yapı İnşaat takip etti. Söz konusu marka 865 adet reklamla ikinci sırda yer aldı. Listenin 3. sırasında ise Turkcell markası 713 reklam adeti ile yer aldı.

En fazla süre yayımlanan reklamlarda ise liderlik yine Algida'nın oldu Söz konusu marka süre bazında 27.479 saniye ile ilk sırada kendine yer buldu. Algida'yı, AKP saniye bazında 26.920 ile ikinci sırada yer alarak takip etti.

YORUMLAR