Emojiler film oluyor!

Medyaloji.net » dünya » Emojiler film oluyor!
Emojiler film oluyor!

Hollywood Emoji ailesinin filmini çekmeye hazırlanıyor. Emoji çılgınlığı başlıyor!

Çok da şaşıracak bir durum yok. Hollywood’un popüler olan her şeyi milyon dolarlık bir gişe filmine dönüştürmesi yeni değil. Minik ve şirin lego figürleri canlandı, dile geldi, şarkılar söyledi. Şapşal ve obur pac-men’ler irileşti, dünyaya saldırıya geçti, Adam Sandler ile çiş yarışına girdi. Şimdi sıra geldi telefon mesajlarındaki emojilere.

HIZLI OLAN KAZANIR

İlk rekorunu şimdiden kırdı: Henüz senaryo/yapım aşamasında olmasına rağmen rekor sayıda olumsuz eleştiri yiyen, ‘tek yıldız’ alan, sayısız ‘göz deviren emojiye’ maruz kalan. İnanması daha da güç olan şu: Sony, Warner Bros ve DreamWorks gibi Hollywood’un üç büyük yapım şirketi, ilk emoji filmi çeken olmak için görülmemiş bir rekabete girdi. Film hakları, beyazperdede ilk emoji kullanım şerefi Sony’de kaldı.

PEKİ, NEYE BENZEYECEK?

Filmin yaratıcı koltuğunda ‘Kung Fu Panda’ filmini çıkarmış ekip var. Bir nebze komik,eğlenceli ve zeki bir iş çıkma şansı hâlâ var. 2016 sonuna yetişecek filmde hangi emoji kahramanlarının kullanılacağı son dakikaya kadar sır gibi saklanacak. Asıl emoji çılgınlığı film gösterime girdikten sonra başlayacak.

Sony, şimdiden üzerinde emojiler olan oyuncakların, hediyelik ürünlerin, tabak çanakların üretilmeye başlandığını gururla duyurdu.

ELİNİ KORKAK ALIŞTIRMA!

Emoji filmini çekmenin belki de en büyük rahatlığı oyuncu ve mekân konusundaki rahatlık. ‘Casting’ listesi oldukça şenlikli. 93 küçük sarı surat, 10 mutlu çift, 15 dört kişilik aile ve garip garip suratlar yapan yedi kedi cinsi var. İsterseniz Noel Baba bile var. 42 ülkenin bayrağı da emoji listesinde olduğuna göre set istenen yerde kurulabilir. İsrail’den Güney Kore’ye her türlü lokasyon
film yapımcılarının parmaklarının ucunda!

Beteri var: Play-doh
Hollywood kararlı: Bir kuşağın çocukluğuna dair tatlı anı ne varsa lime lime edilecek. Sony’nin emoji atağına karşılık, Fox Lego filminin de başarısından yola çıkarak Play-doh olarak bilinen oyun hamurlarının animasyon filmini hazırladıklarını duyurdu. Cin fikir, aynı zamanda ‘Nedimeler’in (Bridesmaids) yapımcılığını yapmış Paul Feig’e ait. Akıl. Fikir.

İnternette şimdiden “Hangi emoji, başrolde olsun” anketleri dönüyor; kırmızılı kadın favori gösteriliyor, şaşkın kediyle âşık kedi arasında sürpriz bir aşk bekleniyor.

YORUMLAR