Elon Musk’ın kuzeni Tesla’dan ayrılıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Elon Musk’ın kuzeni Tesla’dan ayrılıyor
Elon Musk’ın kuzeni Tesla’dan ayrılıyor

Lyndon Rive ismi çoğu insana fazla bir anlam ifade etmiyor olabilir ama Rive, ABD’nin çatılarını güneş enerjisi panelleri ile donatan SolarCity şirketinin kurucusu ve eski CEO’su idi.

Aynı zamanda Elon Musk’ın kuzeni de olan Rive, SolarCity’nin Tesla’ya katılmasının ardından Tesla’da enerji departmanının satışlarda sorumlu yöneticisi olarak görev yapıyordu.

Reve şimdi Tesla’dan ayrılmak üzere hazırlık yaptığını duyurdu. Yeni bir şirket kuracağını ve ailesiyle de daha fazla zaman geçirmek istediğini açıklayan Reve’in görevleri ise Tesla yöneticileri arasında paylaşılacak.

Tesla ve SolarCity birleşmesi

Tesla, geçtiğimiz Ağustos ayında SolarCity’i 2,6 milyar dolara satın alarak kendi bünyesine katmıştı. Aslında SolarCity de, Elon Musk tarafından kurulmuş ve Musk’ın da halen ortak olduğu bir şirketti ancak farklı ortaklık yapısı nedeniyle ayrı bir yönetimi olan şirketin Tesla ile bütünleşerek daha etkin çalışabileceğine karar veren Musk iki şirketini birleştirme yoluna gitmiş oldu.

Yayınladığı açıklamaya göre Rive önümüzdeki birkaç ay içinde tüm görevlerini devrederek şirketten ayrılmış olacak. Lyndon Rive ve kardeşi Peter SolarCity’yi 2006 yılında kurmuş bu sırada gerekli finansmanı ise kuzenleri Elon Musk’tan sağlamışlardı. Peter Rive ise kardeşinin ayrılmasından sonra Tesla’nın enerji departmanında CTO olarak görevine devam edecek.

YORUMLAR
En çok okunan haberler