Edge, Google Chrome'a Karşı

Medyaloji.net » teknoloji » Edge, Google Chrome'a Karşı
Edge, Google Chrome'a Karşı

Microsoft tarafından neredeyse odukça uzun zamandır gelişimi yapılan Windows 10’la çok şeyler beklemiş olduğu Microsoft Edge ve Chrome arasında ki hız rekabetleri sonuçlandı.

Firma, 29 Temmuz tarihinden itibaren yeni işletim sistemi olan Windows 10’u kullanıcılarına aktif bir hale getirdi. Farklı yapılara göre kullanıcıların hizmetlerine sunulan Windows 10’la karşınıza çıkacak olan sistemin en büyü beklentisi isek kullanıcıların, Tarayıcı olarak bir numaralı tercihlerinin Microsoft Edge olması. Fakat bakıldığın da yayımlanan bir testlerin sonucun da baz alırsak eğer, Firmanın beklentileri boşa çıkacak gibi.

Microsoft Edge ve Chrome içerisinde, 2.2GHz Intel Core i5 CPU, 8 GB RAM gibi donanımların yer aldığı HP Spectre x360 model üzerinde test sürecine girildi. Kurumları sorunsuz yapılan ve iki tarayıcı, Eşit şartlar altında çalıştırıldı ve toplam da üç kere test edilerek ortalamalar baz alındı.

 

 

Çıkan sonuçlara baktığımız da ise en hızlı tarayıcı Google bünyesinde geliştirilen Chrome oldu. Futuremark Peacekeeper: Bir JavaScript ölçütü olarak Peacekeeper, HTML5’ten de metnin öğelerine ayırmasına kadar bir çok test yapıyor.

 



SunSpider JavaScript: bir başka JavaScript ölçütü olan SunSpoider, Yalnızca baktığımız da JavaScript’i test ediyor. Edge birinci oldu.

 


V8 Benchmark Suite-Versiyon 7: Gogle’ın Chrome’un JavaScript performansını ölçmek adına çalışmalara yapıt kazanan da Chrome oldu.

Son olarak Mashable, New York Times ve Facebook’a ait olan web sayfaları, Microsoft Edge ve Chrome üzerinde açıldı. Sonuç. Olarak Chrome 3 test üzerinde oldukça başarılı çıkarak Edge yazılımını da geride bıraktı.

YORUMLAR