Economist'e gümrük sansürü

Medyaloji.net » medya » Economist'e gümrük sansürü
Economist'e gümrük sansürü

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist'in son sayısında Charlie Hebdo karikatürleri yer aldığı için gümrükten geçirilmediği iddia edildi.

The Economist dergisinin son sayısının radikal İslamcıların hedefi olan Charlie Hebdo dergisindeki karikatürler yer aldığı için Türkiye gümrüklerinden sokulmadığı öne sürüldü.

Derginin yeni sayısının raflarda olması gereken Cuma günü bayilere giden okurlar dergiyi göremedi. Economist’in Türkiye’deki dağıtımını yapan Dünya Dağıtım da Taraf’a yaptığı açıklamada derginin son sayısının ellerine ulaşmadığını doğruladı. Dağıtım şirketi, derginin kendilerine ulaşmama nedenine ilişkinse bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

The Economist Dergisi son sayısında Hz. Muhammed’in karikatürünü yayımladığı gerekçesiyle radikal İslamcıların hedefi olan ve 12 çalışanını kaybeden bu saldırıda kaybeden Charlie Hebdo Dergisindeki bazı karikatürlere yer vermişti.

Derginin son sayısında ayrıca “Katliamdan sonra terör ve İslam”, “Saldırıya Avrupa’dan tepkiler”, “Tepkilere Müslümanların cevapları” ve “Cihatçılığın kökenleri” gibi makaleler vardı. Polis geçen hafta Charlie Hebdo dergisinin karikatürüne yer verdiği gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi’nin matbaasını basmış, gazetenin dağıtım kamyonlarını durdurup, savcının onayından sonra dağıtıma izin vermişti. 

YORUMLAR