E-arşiv fatura adedi 1 milyarı geçti

Medyaloji.net » teknoloji » E-arşiv fatura adedi 1 milyarı geçti
E-arşiv fatura adedi 1 milyarı geçti

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) 2016 yılı verilerine göre, yıllık düzenlenen e-fatura adedi 170.673.313, e-arşiv fatura adedi ise 1.005.239.719 oldu.

E-dönüşüm uygulamaları regülasyonlar ve artan taleplerle hızla yayılmaya devam ediyor. E–dönüşüm ile kâğıda dayalı işlemlerdeki maliyetlerle birlikte sık rastlanılan evrakların kaybolması, teslim edilememesi veya günlerce bekleyen işlemler geride kalıyor.

E-dönüşüm uygulamaları kâğıt, işçilik, postalama ve depolama gibi alanlarda sağladığı tasarruflarla ülke ekonomisine önemli katma değer sağlıyor. İşlemleri hızlandıran ve kolaylaştıran e-dönüşüm hizmetleri çevreci olmasıyla da dikkat çekiyor. Zarf sektöründe 20 seneyi aşan tecrübe ve uzmanlığıyla bilinen Doğan Zarf, e-dönüşüm alanında da hizmet vermeye başladı. Firma, GİB’den aldığı onayla Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri olarak müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmeti sunuyor.

Zarf sektöründeki gücünü e-dönüşüme yansıtacak

2014 yılının başından itibaren 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip firmaları kapsayan e-dönüşüm uygulamaları, ek düzenlemeler ile daha fazla alanda kullanılmaya başlandı. Zarf sektöründe 35 ülkeye hizmet veren ve sektörünün lideri olan Doğan Zarf, e-dönüşümün gücüne inanarak yeni bir şirket ile bu alanda da faaliyet gösterme kararı aldı. Doğan Zarf bünyesinde faaliyet gösteren Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri, uzman kadrosu, Ar-Ge gücü ve yenilikçi teknolojisi ile müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv alanında fırsatlar sunuyor.

Şirket satın almak dahil önemli yatırım planları mevcut

Zarf sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip olduklarını ve sektörlerinde lider olduklarını ifade eden Doğan E-Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Doğan “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-dönüşüm hızla yaygınlaşıyor. Güçlü sermayemiz ile tecrübemizi birleştirerek e-dönüşüm alanına yatırım yapma kararı aldık. Bu sektörün de öncüsü olmayı hedefliyoruz. E-fatura, e-defter ve e-arşiv çözümlerimiz ile müşterilerimize ve ülkemize katkı sağlamak üzere yola çıktık. Önümüzdeki dönemde e-dönüşüm alanına yönelik yatırımlarımızı, bünyemize şirket katmak da dahil olmak üzere artırmayı planlıyoruz.” dedi. 

YORUMLAR