Dünyanın ilk 3D baskı gökdeleni için çalışmalar başladı

Medyaloji.net » teknoloji » Dünyanın ilk 3D baskı gökdeleni için çalışmalar başladı
Dünyanın ilk 3D baskı gökdeleni için çalışmalar başladı

3D yazıcıların inşaat sektörüne olan yansıması bir süredir hayatımızda. Bu konuda en heyecanlı şehirlerden biri de Dubai.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıllarda 3D yazıcıyla üretilen ilk ofislerin Dubai’de yer alması planlanıyordu. Şimdilerde yeni bir proje 3D baskı gökdeleni işaret ediyor.

Dubai, dünyanın ilk 3D baskı gökdelenine sahip olmak için kolları sıvamış durumda. Proje planlarıyla ilgili detaylar henüz paylaşılmadı ancak inşaatı Cazza Construction Technologies‘in üstleneceği belirtildi. Devasa robotik 3D yazıcılarla geniş ölçekli şeyleri yüksek hızda basabilen firma, bu sistemi 3D baskı binalar için geliştirmiş. Vinçler yardımıyla basılacak olan gökdelenin betonarme demir güçlendiricileri dahil tüm ana bileşenleri 3D yazıcıyla basılacak.

Cazza’nın CEO’su Chris Kelsey, bu alandaki çalışmalarına başladıklarından beri geliştiricilerin bir gökdelen yapıp yapamayacaklarını sorduklarını söylüyor. Bunun üzerine araştırmalara başlayan şirket mevcut teknolojisini daha yüksek binaların üretiminde kullanabileceği şekilde geliştirmiş. Şimdilerde karmaşık binalar yapabilen firma aralık ayında 3D baskı inşaatlar için Dubai’de anlaşmaya vardı. Gökdelen projesinin temellerinin ne zaman atılacağı ise henüz paylaşılmadı. Ancak Cazza’nın yaptığı açıklamaya göre şirket proje için çalışmalara başlamış durumda.

Gökdelen için hazırlanan ön sunumlar ise adeta fantastik bir romandan fırlamış hissiyatı yaratıyor. Son tasarımın bu yönde olup olmayacağı bilinmiyor.

YORUMLAR