Dünyanın en büyük işçi bulma kurumu: Google

Medyaloji.net » teknoloji » Dünyanın en büyük işçi bulma kurumu: Google
Dünyanın en büyük işçi bulma kurumu: Google

İş aramak artık çok daha kolay hale geliyor. Google’ın yeni iş arama özelliği sayesinde, aradığınız işi sadece Google’a yazarak tüm iş ilanı sitelerinde arayabileceksiniz.

Google aranılan işi LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder ve Facebook gibi sitelerde aramanın dışında, şirketlerin internet sitelerine konulan ilanları da arama sonuçlarında gösterecek.

Burada Google’ın amacı, iş arayanları farklı farklı sitelerde gezip aynı ilanları tekrar tekrar görmekten kurtarmak ve kişiyi tam olarak istediği özelliklere uygun işlerle buluşturmak.

Aradığınız işi Google’a yazın

Yeni özellik sayesinde kullanıcıların tek yapması gereken ‘jobs near me’ (yakınımdaki işler) ya da ‘writing jobs’ (yazarlık işleri) gibi şeyler yazmak. Daha sonra kullanıcı karşısına çıkan ekranda aramayı kendi taleplerine göre sınırlandırarak uygun işleri bulabilir. Filtreleme seçenekleri arasında endüstri, konum, gönderi zamanı, işveren ve çalışma saati gibi seçenekler de bulunuyor. Kullanıcılar kendilerine uygun bir iş tanımı ayarladıktan sonra, bu tanıma uygun işler için bildirimleri açabiliyor. Kullanıcıya uygun işler olduğunda Google kullanıcıya bildirim gönderiyor.

Google Ürün Müdürü Nick Zacrasek “İş bulmak sevgili bulmak gibi. Herkesin belirli beklentileri var” diyor. İş listesini hazırlamak için Google öncelikle aynı ilanları eliyor. Daha sonra makine öğrenimi ile geliştirilmiş algoritma, iş ilanlarını kategorize ediyor.

Google sadece aramayı kolaylaştırıyor

Aradığınız işi bulduğunuzda ise Google aradan çekiliyor. İş başvuruları, o ilan hangi sitede yayınlanmışsa oradan yapılıyor. Eğer ilan birden fazla sitede yayınlanmışsa, Google sizi en detaylı ilana yönlendiriyor. Bu şekilde işverenlerin ilanları gelecekte daha detaylı girmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Google’ın iş ilanlarını sizin hakkınızda bildiği şeylere göre filtrelemediğini de belirtmek gerek. Zakrasek “Balık tutmayı seviyorsunuz diye balıkçı teknesinde çalışmak istediğinizi düşünmek saçma olurdu.” diyor.

Google iş ilanı şirketleri ile direkt olarak rekabet etmeyi amaçlamıyor. İşverenler direkt Google’a iş ilanı veremiyor. Google sadece mevcut iş ilanları arasında gezinmeyi daha kolay hale getirmek istiyor.

YORUMLAR