Doktorların yeni yardımcısı akıllı stetoskop: Steth IO

Medyaloji.net » teknoloji » Doktorların yeni yardımcısı akıllı stetoskop: Steth IO
Doktorların yeni yardımcısı akıllı stetoskop: Steth IO

200 yıldır hayatımızda olan stetoskopların da teknolojiye ayak uydurma zamanı geldi. Steth IO, akıllı telefonunuzu bir stetoskopa dönüştürüyor.

Teknoloji hayatımızın her noktasına nüfuz etmişken, hemen her ürünün dijitalleşmesi neredeyse kaçınılmaz. Nitekim 200 yıldır kullanılan stetoskoplar için de durum farklı değil. 15 yaşındaki Suman Mulumudi ve kalp doktoru babası Mahesh Mulumudi tarafından geliştirilen Steth IO da eski stetoskopların yerini alıyor. Akıllı telefon kılıfı olarak tasarlanan Steth IO, akıllı telefonun ekranını ve mikrofonunu kullanarak kalp ve akciğer seslerini spektrograma dönüştürüyor. Böylece doktorlar kalp ve akciğer ses frekansını akıllı telefon ekranından görsel olarak görüntüleyebiliyor. Mobil uygulamasında sesler üzerine notlar almak da mümkün. Hastaya ilişkin kayıtlar tutabilir, gelişimi de uygulama üzerinden takip edebilirsiniz. Kalp ve akciğeri ayrı ayrı notlarda kaydedebileceğiniz gibi tek bir notta iki sesi de kayıt altına alabilirsiniz.

21’inci yüzyılın modern stetoskobu olan Steth IO, şimdilik iPhone 6/6s için tasarlanmış bir ürün. Ancak ürünün ileride diğer telefon modelleri için de geliştirilebileceği belirtiliyor. Tactile firması altında tasarlanan Steth IO’nun ayrıca telefonu koruyan bir kılıf olarak kullanılabiliyor olması da doktorlar için bir artı olarak göze çarpıyor. Steth IO şimdilik ön sipariş aşamasında ancak ürüne ait herhangi bir fiyat bilgisi ne yazık ki yer almıyor.

YORUMLAR