Diyarbakır'da gözaltı!

Medyaloji.net » medya » Diyarbakır'da gözaltı!
Diyarbakır'da gözaltı!

İngiliz haber kanalı Vice News ekibi, Diyarbakır polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi emniyette sorgulanmasına devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da dün Silvan ve Lice ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına protesto etme amacıyla yapılan kepenk kapatma eylemini haberleştirmek için şehre gelen yabancı gazeteciler önce polis tarafından takip edildi, daha sonra gözaltına alındı.

Vice News Muhabiri Jake Hanrahan, Kameramanı Philip Pendlebury ve ismi öğrenilemeyen tercümanları gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dün akşam gözaltına alınan ve şu ana kadar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan gazetecilerle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri daha önce de şehirde ikamet eden Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink’i gözaltına almış, tepkiler üzerine arabayla götürüp evine bırakmışlardı. Geerdink hakkında, terör örgütü propagandasından dava açılmış ancak mahkeme beraat kararı vermişti.

YORUMLAR