Disney’in Netflix’e rakip servisinin ücreti ne kadar olacak?

Medyaloji.net » medya » Disney’in Netflix’e rakip servisinin ücreti ne kadar olacak?
Disney’in Netflix’e rakip servisinin ücreti ne kadar olacak?

Eğlence sektörünün dev ismi Disney, stream dizi/film devi Netflix ile büyük bir rekabete hazırlanıyor.

Şirket, tüm yapımlarını Netflix’ten çekmiş ve kendi stream servisini yayına geçirmek için hazırlık yaptığını açıklamıştı.

Ayda 10 dolar düzeyinde abonelik ücreti alan Netflix ile rekabet etmek zorunda kalacak olan Disney’in yeni servisinin abonelik ücreti de merak ediliyor.

Araştırma şirketi MoffettNathanson’ın analisti Michael Nathanson’ın çalışmasına göre, Disney’in rekabet nedeniyle abonelerinden isteyeceği fiyat 5 dolar düzeyinde olacak. Aylık 5 dolarlık abonelik sistemiyle Disney’in ilk yıl içinde 34-38 milyon dolar arasında gelir elde etmesi bekleniyor. Ancak üç sene içinde servisin yıllık geliri 230 milyon dolara ulaşacak.

Disney’in fiyat konusundaki bir avantajı da, sahibi olduğu geniş içerik kütüphanesi. Netflix büyük oranda başka içerik üreticilerinin içeriklerine lisans bedeli ödemek zorunda olduğu için fiyatlarını düşüremezken, Disney’in zengin içerik arşivinin düşük fiyat politikasına katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bu içerikler arasında sayısız çizgi film, sinema filmleri, tv şovları ve Star Wars evreni gibi efsanevi içerikler bulunuyor.

Öte yandan Disney’in kendi stream servisini hayata geçirmesinin bir de diğer yüzü var. İçeriklerini Netflix’ten çeken Disney böylece Netflix’ten kazandığı lisans bedelinden olacak. Bu nedenle gelirlerinde bir düşüş yaşayacak olan Disney’in yeni servisin kurulm ve işletme masrafları nedeniyle ilk yıl 200 milyon dolar, ikinci yıl ise 425 milyon dolar kayıp yaşayacak. Ancak elbette Disney bu zararı hesaba katarak yola çıkmış bulunuyor.

YORUMLAR