Darbe girişimi mağdurlarına ücretsiz psikolojik destek

Medyaloji.net » medya » Darbe girişimi mağdurlarına ücretsiz psikolojik destek
Darbe girişimi mağdurlarına ücretsiz psikolojik destek

Psikoterapi Enstitüsü Derneği, başarısız darbe girişiminden sonra toplumda ve özellikle de magdur ailelerde yaşanan psikolojik travmaların ücretsiz psikolojik destek vereceğini açıkladı.

İşte dernekten yapılan o açıklama:

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi Mağdurlarına ücretsiz psikolojik destek

Değerli Darbe Mağduru ve Yakınları, 15 Temmuz 2016 gecesi ve son haftalarda yaşamış olduğumuz bu zor ve acılı günlerde, bir şekilde yaşanılan şiddetten etkilendik. Yaşayan olarak, izleyen olarak ve anlatıları dinleyen olarak etkilendiğimiz bu darbe şartları, içimizdeki geçmiş korku ve kaygılarımızı da tetikleyebilir. Kendimizi çaresiz, korkmuş, yalıtılmış ve yalnız hissedebiliriz. Bunlar yaşadığımız şiddetin ruhsal sonuçlarıdır.

Psikoterapi Enstitüsü Derneği, ruh sağlığı profesyonellerinin oluşturduğu çatı bir kuruluştur. Psikiyatrist, doktor, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşirelerinin bir araya gelerek oluşturduğu kurumumuz sizlere destek kararı almıştır. Maddi imkânı olmayan darbe mağdurlarına ücretsiz ve/veya düşük ücretle psikolojik destek vermeyi kararlaştırmıştır. Ortalama 10 – 16 seans civarında bu desteğin sonuç bulacağı kanaatindeyiz. Ücretsiz psikolojik destek talep eden darbe mağduru vatandaşlarımızın aşağıdaki linke tıklayarak başvuru formunu doldurması gerekmektedir.

Psikoterapi Enstitüsü Derneği ve Psikoterapi Enstitüsü işbirliği ile yetkilileri en kısa sürede size dönerek size en yakın konumda olan üye terapistlerimizin bilgilerini ulaştıracaktır. http://www.psikoterapi.com/ucretsiz-psikolojik-destek-talep-formu/ Doğrudan hizmet almak isteyen vatandaşlarımızın http://www.psikoterapi.com/turkiye-geneli-psikoterapi-enstitusu-uyesi-psikoterapistler linkinden Türkiye’deki Dernek üyelerimizin bilgilerine ulaşabilirler.

Tahir ÖZAKKAŞ, M.D., PhD. Psikiyatrist Psikoterapi Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

YORUMLAR