Dağıtım engeli mi var?

Medyaloji.net » karikatür » Dağıtım engeli mi var?
Dağıtım engeli mi var?

Charlie Hebdo'ya özel aynı kapakla çıkan mizah dergileri Leman, Uykusuz ve Penguen için dağıtım sorunları yaşandığı iddia edildi.

Fransız dergi Charlie Hebdo’ya destek amacıyla dün “Je suis Charlie” mesajıyla tek kapak olarak çıkan Leman, Uykusuz ve Penguen dergilerinin dağıtımında sorunlar yaşandığı ileri sürüldü.

İstanbul’da bazı bölgelerde paketlerin açılmadığı, bazı bölgelerde de dağıtımın yapılmadığı şikayetleri üzerine araştırma başlatıldı.

Leman Yazı İşleri Müdürü Zafer Aknar İstanbul’un birçok yerinden sosyal medya aracılığıyla şikayet aldıklarını ancak harekete geçilmesi için nokta verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Şikayetlerin aslı astarı var mı onu değerlendiriyoruz. Çok afaki şeyler de olabiliyor. Dağıtım şirketiyle konuştuk. Müfettiş gönderecekler ama elimizde somut nokta yok. Onbinlerce bayii var. Nokta söylememiz gerekiyor. O da okuyuculardan geri dönüşlere göre yapılacak. Bakırköy, Maslak’tan şikayetler var mesela. Ama ‘Maslak’ta plazalar bölgesindeki bayiler satmıyor’ demek bize yetmiyor. Aynı şey Cumhuriyet için de geçerli, onlarda da sıkıntı var. Penguen ve Uykusuz ile ‘şu saatte çıkacak, şu saatte dağıtım şirketine vereceğiz, şu kapakla çıkacak’ gibi ortak protokol yaptık. Açılmıyorsa üçünün de paketi açılmıyor. Okuyucularımız dergiye ulaşamadıkları bayileri abonelik@leman.com.tr adresine bildirirlerse biz de noktaları daha sağlıklı tespit ederiz. Şikayetleri buradan takip ediyoruz. Ama nerde ne olduğu somut bir şekilde 10 gün sonraki tiraj raporlarında görülebilir. “ 

YORUMLAR