DAEŞ haberini sununca...

Medyaloji.net » medya » DAEŞ haberini sununca...
DAEŞ haberini sununca...

İngiltere'deki Channel 4 televizyonu muhabirlerinden Fatima Manji'nin DAEŞ terör örgütünün saldırı haberini sunması tartışma konusu oldu.

 İngiltere'deki Channel 4 televizyonu muhabirlerinden Fatima Manji, kendisiyle ilgili olarak bir gazetecinin yaptığı 'Nice'deki terör saldırılarını başörtülü bir gazetecinin sunmasına izin verilmemeli' yorumuna, Bağımsız Basın Standartları Kurulu'nun (IPSO) ceza vermeyi gerekli bulmamasını 'korkutucu' diye niteledi.

Manji 'Azınlıklara saldırı serbest mesajı veriliyor' dedi.

Yüksek tirajlı tabloid Sun gazetesine yazan Kelvin MacKenzie, Nice'deki saldırıları, başörtülü bir muhabirin bildirmesine izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

Fatima Manji bir sabah kalkıp, Nice saldırıları konusunda Britanya'nın en yüksek tirajlı gazetesinin, "Müslüman terör saldırısı" şeklindeki manşet haberinin yanında kendi resmini gördüğünde, ülkede basının kendi faaliyetlerini denetlemek üzere oluşturduğu olan Bağımsız Basın Standartları Kurulu'na başvurmuştu.

Fakat önceki gün bildirdiği kararında Kurul, yazarın "fikrini ifade etmeye hakkı olduğu" hükmüne varmış ve şöyle dedi:

"Yazıda, şikayetçi hakkında din temelinde önyargılı ya da kötüleyici bir referans bulunmuyor. Yazarın görüşünün şikayetçiyi ve başka kişileri rahatsız ettiği kuşkusuz. Ama bu görüşlerin de ifade edilmesi haktır."

YORUMLAR