CNN Putin'i IŞİD üyesi yaptı

Medyaloji.net » dünya » CNN Putin'i IŞİD üyesi yaptı
CNN Putin'i IŞİD üyesi yaptı

Daha önce Obama'yı tecavüz zanlısı olarak gösteren CNN'den bir hata daha. Kanal Amerikalı gazeteciyi öldüren IŞİD üyesi 'Cihatçı John' yerine Putin'in fotoğrafını kullandı.

Son günlerde IŞİD militanlarıyla ilgili yaptığı “IŞİD, kadınları örgüte Nutella ve yavru kedilerle çekiyor” yorumuyla gündeme gelen Amerikan CNN kanalı, yayın esnasında bir kez daha hata yaptı. Kanalda, “Cihatçı John’un kimliği belli oldu” altyazısıyla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in fotoğrafı belirdi.

Russia Today’de yer alan habere göre, Max Foster’ın sunuculuğunu yaptığı programda, terör örgütü IŞİD militanı ‘Cihatçı John’un fotoğrafının belirmesi gerekiyordu. Putin’in fotoğrafı belirdiği esnada haberi sunan Foster’ın hatayı fark etmediği görüldü. TASS haber ajansına konuşan CNN sözcüsü, olayı “kaza” olarak niteledi ve izleyicilerden özür diledi. 

Batılı gazeteci ve yardım görevlilerin infaz videolarında yer alan ‘Cihatçı John’un kimliği dün açıklanmıştı. Yetkililer, ‘Cihatçı John’un Londra’da yaşayan Muhammed İmvazi adlı kişi olduğunu belirtmişlerdi.

YORUMLAR