CNCB-e yerine TLC geliyor

Medyaloji.net » televizyon » CNCB-e yerine TLC geliyor
CNCB-e yerine TLC geliyor

Doğuş Meyda Grubu’na ait CNBC-e’yi satın alan Discovery Communications, eğlence kanalı TLC’yi Türkiye’ye getiriyor.

Doğuş Meyda Grubu’na ait CNBC-e’yi satın alan Discovery Communications, eğlence kanalı TLC’yi Türkiye’ye getiriyor. Kasım ayında yayına başlayacak olan kanalın ilgi göreceği tahmin ediliyor. CNBC-e’nin yerini alacak olan TLC, uluslararası kurgu ve hakikate dayalı eğlence programlarını ihtiva eden kapsamlı bir içerik vaat ediyor. Discovery Networks CEEMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı James Gibbons, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

SUNMAYI İPLE ÇEKİYORUZ

“Doğuş Yayın Grubu ile CNBC-e’nin alım anlaşmasını tamamlamamız ve büyümekte olan Türkiye pazarında, önde gelen ‘yaşam tarzı’ ve eğlence içeriklerini sunacak ilk ulusal kanalımızı yayına sokacağımızı duyurmamızla beraber Türkiye operasyonumuzda yepyeni bir dönem başlıyor. Discovery Avrupa’da pek çok alanda hem ücretli hem de ulusal kanalları başarı ile yönetiyor. TLC, inanılmaz bir çeşitliliğe sahip benzersiz içeriği ile Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science’yi kapsayan güçlü portföyümüze değer katacak. TLC, Türkiye’nin beklediği bir kanal. Kasım ayında kanalımızı seyircilere ve ticari ortaklarımıza sunmayı iple çekiyoruz.”

SÜRPRİZLER SUNMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise “Doğuş Yayın Grubu olarak, Discovery Communications’ın TLC gibi çok güçlü bir marka ile Türk pazarını, eğlencenin değişik alanlarında son trendleri yakalayan yepyeni bir kanalla tanıştıracağına inanıyoruz. Kanalın güçlü ve kapsamlı içeriği sayesinde seyirciler, TLC Türkiye’ye adeta bağımlı olacak ve kanal kendi türünde şüphesiz ki lider olarak konumlanacak. Discovery ile farklı projelerde de yan yana çalışmayı ve Türk seyircilere yeni sürprizler sunmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

THE WALKING DEAD OLACAK

Mutlaka görülmesi gereken ‘yaşam tarzı’ ve hakikate dayalı içerik sunan eğlence programlarına ek olarak global arenada ses getiren yapımları sunacak olan TLC Türkiye, Amerikan Fear the Walking Dead ve Aquarius ile İngiliz Poldark gibi diziler vaat ediyor. Fear the Walking Dead’in Amerika’da yapılan ilk gösterimi, 10,1 milyon seyirci ile televizyon tarihine geçti ve kablolu yayın tarihinde toplam seyircide bir numaralı ilk gösterim oldu. İngiltere’nin hit dizilerinden Poldark ise ilk gösteriminde 7 milyona yakın izleyici yakaladı.

TLC Türkiye ayrıca OWN: Oprah Winfrey Network’den de bir seçki sunacak: Oprah Prime ve Beyonce, Cameron Diaz ve Pharrell Williams gibi isimlerle yıldızlarla içten söyleşilere yer veren Oprah’s Master Class, TLC ekranlarında olacak. Tüm bunların yanı sıra The Vikings, Hannibal ve komedi dizisi Mike & Molly gibi CNBC-e’nin en popüler dizilerinin birçoğu da TLC’de izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Amerika’da 95 milyondan fazla ve uluslararası arenada 190 pazarda 303 milyon haneye ulaşan kanal uluslararası bir marka. TLC, 2014’te Amerika’da kadınlara hitap eden ilk 10 kablolu kanal arasında yer alırken, global ölçekte ise İngiltere, Asya Pasifik, Güney Afrika ve Polonya gibi pazarlarda 1 numaralı uluslararası ‘yaşam tarzı’ kanalı konumunda.

Bugün CNBC-e’nin Discovery Communications tarafından satın alınması işleminin tamamlanması ile daha önce de duyurulan, Discovery’nin Türkiye’deki kanal portföyünü arttırmak, reklam satış sunumunu güçlendirmek ve bölgedeki lider uluslararası yayıncı konumunu sağlamlaştırmak adına Doğuş Medya Grubu ile sürdürülen stratejik işbirliğinde yeni bir aşama başlamış oluyor. Discovery Networks CEEMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı James Gibbons ve Discovery Networks Türkiye Genel Müdürü Sissian Margos liderliğinde sürdürülen proje kapsamında, Doğuş, Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science’nin yanına TLC’nin de eklenmesi ile 4’e çıkan Discovery ticari portföyünün reklam ve sponsorluk satışından sorumlu tek yetkili satış temsilcisi olarak atanmıştı.

YORUMLAR