CIA akıllı telefonları TV’leri hack’ledi

Medyaloji.net » dünya » CIA akıllı telefonları TV’leri hack’ledi
CIA akıllı telefonları TV’leri hack’ledi

Wikileaks internet sitesi, CIA Siber İstihbarat Merkezi’ne ait olduğu iddia edilen binlerce gizli belge yayımladı

 Wikileaks’ten dün yapılan açıklamada, 'Vault 7' adı verilen belgelerin bugüne kadar CIA’den sızdırılan en hacimli arşiv olduğu belirtildi. Açıklamaya göre,

CIA’nın 'Yıl Sıfır' (Year Zero) adlı bütün 'hacking cephaneliği' sızdı ve ABD hükümeti için çalışan eski hackerlardan biri 8 bin 761 belgeyi Wikileaks’e ulaştırdı. Yayınlanan belgelere göre;

- Siber İstihbarat Merkezi, ABD’nin Virginia eyaletindeki CIA merkezinde konuşlandı. İkinci gizli üssün ise ABD’nin Almanya’nın Frankfurt kentindeki konsolosluğu olduğu, buradan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın takip edildiği ileri sürüldü.

- CIA’nın İngiliz istihbarat servisi MI5’le birlikte geliştirdiği “Weeping Angel” (Ağlayan Melek) isimli bir kod, Samsung marka akıllı televizyon F8000’i kapalı olmadığı halde kapalı gösteriyor. Böylece televizyon bir dinleme aracına dönüşmüş oluyor. Televizyonun kaydettiği ortam sesleri daha sonra otomatik olarak internet üzerinden CIA’ya gönderiliyor.

- CIA, Signal, WhatsApp ve Telegram gibi popüler telefon uygulamalarının şifresini de kırarak, kullanıcıların yerlerinden konuşmalarına kadar pek çok veriye gizlice ulaşabiliyor.

- CIA, internet üzerinde yer almayan bilgisayar sistemlerine ise fiziksel olarak ajanları aracılığıyla sızdı ve bu ajanlar taşınabilir disklerdeki yazılımlarla sistemleri ele geçirdi. CIA, bu yolla yabancı devletlere ve şirketlere ait veri merkezlerine de sızdı. Belgelerin doğruluğu henüz onaylanmazken, CIA yetkilileri konuya ilişkin açıklama yapılmayacağını belirtti.

YORUMLAR