Cezası belli oldu!

Medyaloji.net » medya » Cezası belli oldu!
Cezası belli oldu!

Gazeteci İsmail Saymaz’a “Oğlum İsmail” başlıklı bir e-mail göndererek, “adi” ve “şerefsiz” diyen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Ali İsmail Korkmaz davası hakkındaki haberleri nedeniyle gazeteci İsmail Saymaz’a “Oğlum İsmail” başlıklı bir e-mail göndererek, “adi” ve “şerefsiz” diyen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Avukat Eren M. Şener tarafından Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sunulan dava dilekçesinde Vali Güngör Azim Tuna’nın kamu gücünü kullanıp Saymaz’ı tehdit ettiği ileri sürülerek “İleride mesleğini yerine getirmesi, kamu adına haber yapması halinde başında bir iş gelebileceği imasında bulunmuş ve açık şekilde ‘adi’ ve ‘şerefsiz’ demiştir” ifadesi kullanıldı.

SİNDİRMEYE ÇALIŞTIĞININ KANITI

Saymaz’ın kişilik haklarının ihlal edildiği belirtilirken, “Söz konusu elektronik posta, icisleri.gov.tr uzantılı adresi kullanılarak gönderilmiş olması, davalının valilik titrini kullanarak müvekkilimizi kontrol altına almaya, sindirmeye çalıştığının en açık kanıtıdır” denildi. Vali Tuna’nın avukatı Mehmet Erhan Boğur tarafından yapılan savunmada, Tuna’nın “Ali İsmail’in arkadaşları tarafından dövülmüş olabileceği” yönündeki beyanı, davanın Eskişehir’den Kayseri’ye gönderilmesine ilişkin görüşünün Saymaz tarafından çarpıtıldığı ve yorumlanarak verildiği iddia edildi. Tuna’nın hayalkırıklığı sonucunda sitem mahiyetinde e-mail yazdığı savunularak, şöyle denildi: “Müvekkilim hayal kırıklığının etkisiyle sadece davacının kendisine özel ve onun görebileceği sitem mahiyetinde bir e-mail göndermiştir. Hal böyle iken, kişiye özel gönderilen, iki kişi arasında gerçekleşen bu olaydan manen zarar görmüş olduğu iddiasında bulunan bir kişinin bu durumunu kamuoyuna bizzat kendisinin taşıması, bu zararının kat ve kat artmasına sebebiyet verecektir. Manen zarar gören bir kişinin manevi durumunu ağırlaştıracak bir faaliyet içine girmesi gerçekten düşündürücü ve davanın samimiyeti ile bağdaşmamaktadır” denildi. Davanın son duruşması dün görüldü. Hâkim Muztafa Akyıldız, Vali Tuna’yı suçlu bularak, Saymaz’a 2 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

YORUMLAR