CEO’nun akademik geçmişi sahte çıktı!

Medyaloji.net » iş dünyası » CEO’nun akademik geçmişi sahte çıktı!
CEO’nun akademik geçmişi sahte çıktı!

Arduino’nun yeni CEO’su Federico Musto‘nun MIT PhD’si ve New York Üniversitesi MBA’inin sahte olduğu ortaya çıktı.

Açık kaynak kodlu bilgisayar donanım ve yazılım şirketi Arduino yeni bir rezalete ev sahipliği yapıyor. Maker topluluğunun favorileri arasında yer alan Arduino’nun yeni CEO’su Federico Musto’nun yüksek lisans ve doktora yaptığına ilişkin bilgilerin sahte olduğu ortaya çıktı. Şirketin yüzde 50’sine sahip olan Musto’nun şirket sitesinde, kişisel LinkedIn hesabında, hatta İtalyan iş dokumanlarında Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) doktora aldığına ilişkin bilgi yer alıyor. Aynı zamanda Musto’nun New York Üniversitesi’nde de yüksek lisans yaptığı belirtiliyor. Ancak her ne hikmetse (!) Musto’nun iki üniversitede de herhangi bir kaydı, derecesi yer almıyor.



Olayın ortaya çıkmasını ise bir başka “kendin yap” şirketi sağlıyor. Adafruit şirketinin kurucusu Limor Fried‘ın Musto ile tanışmasının ardından, Musto’nun verdiği iş kartında doktora yaptığını gören Fried, Musto’ya nerede doktora yaptığını soruyor. MIT cevabını alması üzerine kendisinin de aynı üniversiteden mezun olduğunu belirten Fried, Musto’yu biraz daha sıkıştırınca işler ilginçleşmiş. Hangi laboratuvarda, hangi danışmanla çalıştığı sorularına cevap veremeyen Musto, olayı geçiştirerek günü kurtardığını düşünürken, Fried içine kurt düşmesi sonucu bu olayı biraz araştırmaya karar vermiş. Sonuç olarak Musto’nun her iki üniversitede de herhangi bir kaydı bulunmadığını keşfeden Fried bunu Musto’ya bildirmiş ancak “Yanlışlık olmuş” cevabı üzerine çok üstelememiş. Ardından Musto’nun Arduino’nun CEO’su olması üzerine basınla iletişime geçen Fried’la beraber skandal da gün yüzüne çıkmış oldu.

Musto’nun LinkedIn sayfası şu an düzenlenmiş durumda. Sahte akademik geçmiş temizlenmiş. Ancak bu skandalın bıraktığı iz nasıl temizlenir, emin değiliz.

YORUMLAR