Bukombin sitesi SBK Holding'e satıldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Bukombin sitesi SBK Holding'e satıldı
Bukombin sitesi SBK Holding'e satıldı

İngiliz fonu AIM ile Türkiye’de ortak yatırım kararı alan SBK Holding, bukombin.com’u satın aldı. İşte detaylar...

Doğrudan ürün satışı yapılmayan siteyi 3 yıl kadar önce Can Demirer ve ortağı Burcu Özçamlıer hayata geçirdi. Bir tür arama motoru mantığı ile çalışan site üzerinden giyim markalarına yapılan yönlendirmeler satışla sonuçlanırsa, şirket yüzde 3 ile 10 aralığında komisyon alıyor.

Aylık 40 milyon liralık ticaret hacmine yol açan sitede işletme sermayesi sorunu yeni yatırımcı arayışını gündeme getirdi. Geçtiğimiz aylarda İngiliz fonu AIM’in Türkiye’de yapmayı planladığı 600 milyon dolarlık yatırım planını yönetmek için anlaşan SBK Holding, bukombin.com’un sahipleri ile oturdukları masadan el sıkışarak kalktı. Şirketin devri konusunda anlaşan taraflar yeni yatırım planları ile aylık ticaret hacmini 40 milyon TL’den 120 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor. 

KARARI KUAFÖRDE VERDİ

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Sitenin Facebook'ta 5 milyon takipçisi var. Instagram'da büyük kitlelerin takip ettiği kişilerle anlaşmalar yapılmış. Ayrıca 14'ü tam istihdam edilen 250'ye yakın blog yazarı ile çalışılıyor. Sitede büyük potansiyel görüyoruz" dedi. Malı sıkıntıya giren ancak yeniden büyütebilme potansiyeli olan şirket veya tesisleri satın aldıklarına işaret eden Korkmaz, Bukombin.com'a yatırım kararını bir kuaförde verdiğini anlattı. Korkmaz, "Markalı bir kuaföre gittim. Takipçisi çok olan bir Instagram kullanıcısına kuaförden önce - kuaförden sonra diyerek fotoğraf paylaşımı yaptırdık ve o kuaförün mekânını işaretledik. Bu paylaşımın ardından aynı gün 17 kişi aynı saç modelini yaptırmak için kuaföre geldi. 100 binden fazla takipçisi olan kişilerle çalışıldığı düşünülünce potansiyeli görüp yatırıma karar verdik" dedi.

ESAS ALICI ANADOLU’DAN

Sitenin kurucusu Can Demirer ise İş Geliştirme Direktörü olarak görev almaya devam edeceğine işaret ederek ziyaretçilerinin çoğunluğunu İstanbul gibi büyük şehirler oluştursa da, satın alma payının Anadolu'da daha yüksek olduğunu belitti. Demirer, "Ana müşteri kitlemiz Anadolu'da. Çok mağaza bulunmayan şehirlerde yaşayan insanlar, site üzerinden farklı markaların kıyafetlerini kombine ederek satın almayı seviyor. Adana ve Diyarbakır'da çok iyi satış yapılıyor. İstanbullular arasında satın alma oranı ise düşük kalıyor" diye konuştu.

YORUMLAR