BT yöneticileri Flash depolama istiyor

Medyaloji.net » teknoloji » BT yöneticileri Flash depolama istiyor
BT yöneticileri Flash depolama istiyor

EMEA’daki BT yöneticileri Flash ihtiyacını onaylarken, Flash kullanımında maliyetin halen engel teşkil ettiği görüşünde birleşiyorlar.

 NetApp, EMEA bölgesinde Flash kullanımının benimsenmesine dair ilk sektörel araştırmasının sonuçlarını duyurdu. BT alanında 3.000 karar alıcının katıldığı araştırmada, katılımcıların %90’ı kurumlarında Flash kullanımına ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Ancak bu ihtiyaca rağmen, maliyetler ve Flash kullanımının faydalarına dair bilinç eksikliğinin Flash’ın bölgede geniş çapta benimsenmesinin önünde engel teşkil ettiği görüşü de hakim.

Araştırmada öne çıkan kilit bulgular şöyle

· Flash teknolojisinin maliyetinin düşüyor olmasına rağmen BT yöneticilerinin %40’ı halen Flash yatırımını pahalı buluyor.

· Katılımcıların %90’ı kurumlarında Flash kullanımına ihtiyaç olduğunu söylüyor. Orta Avrupa bölgesindeki orta ölçekli işletmeler Flash’ın en güçlü benimseyicileri arasında yer alırken özellikle Kuzey Avrupa’da maliyet bir engel olarak gösteriliyor.

· BT alanında her beş finansal karar alıcıdan biri (%22) Flash teknolojisinin yatırım avantajlarına dair gerekli bilgiye sahip olunmadığını düşünüyor. Flash yatırımları için engel teşkil eden bu durumun en çok büyük şirketlerde dile getirildiği belirtiliyor.

NetApp EMEA Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Manfred Reitner, şu görüşü paylaşıyor: “Dijital dönüşüm arayışındaki birçok şirket için tamamen Flash tabanlı veri merkezi fikri pratik bir gerçekliğe dönüşmüş durumda. Ancak bununla birlikte, yeni yüksek kapasiteli sürücülere ve Flash teknolojilerinin fiyatlama trendlerinin aşağı çekilmesine rağmen araştırmamız kurum liderlerinin Flash’ın gerçek değerine dair halen bilgilendirilmelerine ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. ”

NetApp EMEA Gelişen Çözümler ve İnovasyon Grubu Kıdemli Direktörü Peter Wüst ise şu açıklamayı yapıyor: “Flash depolamanın gerçek faydası daha az enerji, daha az soğutma, daha az alan ve daha az hareket eden parça ile birlikte daha yüksek performanstır.”

YORUMLAR