‘Bir Yürek, Bir Ağaç’ projesi İstanbul’da

Medyaloji.net » dünya » ‘Bir Yürek, Bir Ağaç’ projesi İstanbul’da
‘Bir Yürek, Bir Ağaç’ projesi İstanbul’da

‘Bir Yürek, Bir Ağaç’ projesi İstanbul’da bu yıl İstanbul'da düzenlendi.

 Belçikalı sanatçı Naziha Mestaoui’nin çevreci sanat projesi “One Heart, One Tree - Bir Yürek, Bir Ağaç” adlı enstalasyonunun lansmanı geçen yıl Aralık ayında Paris’te düzenlenen COP21 İklim Konferansı’nda yapıldı ve 6 gün boyunca bu enstalasyona Eyfel Kulesi ev sahipliği yaptı. Binlerce izleyici projeye aktif olarak katılarak dünyayı el birliğiyle ağaçlandırmak için bir araya geldi.

Türkiye global ağaçlandırma projesinin bir uzantısı oldu
Sanat ile çevre sevgisini buluşturan projeyi ve sanatçı Mestaoui’yi MARKA 2016’ya davet ederek Türkiye’nin bu global ağaçlandırma projesinin bir uzantısı olmasını sağlayan Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, projeyle ilgili: “One Heart, One Tree projesinin hem büyüleyici görselliği, hem de teknolojiyi kullanma zekasına vurulduk. Bunların ötesinde asıl etkileyici olan, sanatçının yaratıcılığını katılımcı bir sistem üstüne kurmuş olmasıdır. Esere izleyici katılımı arttıkça sanat değeri büyüyor ve anlam yükseliyor. Bu etkileşim çok büyüleyici bir gerçeğin altını çiziyor. Dünyanın daha iyi bir yer olması için hepimizin katılımcı ve paylaşımcı olması gerekiyor; çözüm burada yatıyor. Enstalasyondaki sanal ağaç dikme deneyimi gerçek bir ormana dönüştürülüyor. Bu eşsiz deneyimin ve önemli katma değerin MARKA Konferansı’na taşınması gerektiğine inandık” dedi.

Ülkemizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunacak proje
“Bir Yürek, Bir Ağaç” projesi "Dünyanın en değerli halısı yeryüzündeki ormanlardır" diyen lider halı markası STEPEVI ve MARKA Konferansı’nın ortak girişimleriyle Türkiye’ye getirildi. Projenin önemli bir uzantısı olan fiili ağaçlandırma faaliyeti WWF Türkiye tarafından gerçekleştirilecek. STEPEVI, MARKA 2016’da dikilen toplam ağaç sayısı kadar ağacı WWF Türkiye’nin katkılarıyla Türkiye’de bir ormana dönüştürecek, ülkemizin yeniden ağaçlandırılmasına katkıda bulunacak.

YORUMLAR