Bingöl'de "Anne Üniversitesi" Açıldı

Medyaloji.net » iş dünyası » Bingöl'de "Anne Üniversitesi" Açıldı
Bingöl'de "Anne Üniversitesi" Açıldı

Bingöl Belediyesi ile Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Anne Üniversitesi" açıldı.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, toplumun ve ailenin temelini annelerin oluşturduğunu söyledi.

Aile içindeki huzurun da,şehirdeki ve toplumdaki huzurun da anneden geçtiğine işaret eden Çapak, şunları söyledi:

"Toplumun ve ailenin temelini anneler oluşturur. Annelerimiz kedi üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirebilirlerse, toplum da onların hakkettiği değeri onlara verebilirse, toplum daha güçlü olur, maneviyatı daha güçlü nesiller yetiştirme fırsatımız olur. Ancak bu noktada bir takım eksikliklerimizin var olduğunu da ifade etmemiz gerekir. Toplumun annelerin hakkettiği değeri vermediğini düşünüyorum. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' boşuna denmiyor. Aile içindeki huzur da anneden geçer, şehirde, toplumdaki huzur da yine annelerden geçer."

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise annelerin önemine değinerek, annelerin bilinçli olması durumunda, bilinçli nesillerin yetişeceğini ifade etti.

Anne eğitimliyse, belirli bir tecrübesi varsa, baba olsa da olmasa da annenin çocuğu beli bir seviyeye getirebildiğini ve sağlam nesiller yetiştirilebildiğini vurgulayan Barakazi, "Siz anneler bilinçli olursanız, bilinçli nesiller yetişir. Bilinçli nesiller de ülkenin huzuruna, refahına katkılar sunar. Ancak anne bilinçsiz olursa, toplum da bilinçsiz olur ve bunun sonunda da huzursuzluk, kaos, anarşist, terör gibi her türlü şey ortaya çıkar. Dolayısıyla ülkenin kalkınması da huzuru da barışı da annelerin vereceği özveriye bağlıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdullah Taşkesen'in annelere yönelik sunumuyla sona erdi.

YORUMLAR