“Beyin teri dökmeden dilini kullanmaya çalışanlar”

Medyaloji.net » medya » “Beyin teri dökmeden dilini kullanmaya çalışanlar”
“Beyin teri dökmeden dilini kullanmaya çalışanlar”

154 yayınevi ve 72 yazarın yer aldığı Ordu 4. Uluslararası Kitap Fuarı’nda edebiyatseverler kitap kokusunda bir etkinliğe katılım sağlıyor.

Ordulu Şair Yazar Nurşen Karayanız da kitap günleri etkinliğinin dikkat çeken isimlerinden. Kitaplarını okuyucuları için imzalayan Karayanız, gazetecilere yaptığı açıklamada son dönemde üzerinde dolaşan karabulutlara değindi. Hakkında çıkan “Sahte Kitap” başlıklı haberleri “Ayağıma Dolanan Yabani Otlar” şeklinde betimleyen genç yazar, “Beyin teri dökmeden dilini kullanmaya çalışanları uyarıyorum.” dedi. Yazar Karayanız, haberlere itimat etmeyip kendisine danışan herkese teşekkürlerini iletti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ciddi Bir Okuyucu Kitlesi Kaybettim”
Geçtiğimiz haftalarda basında bir haber lanse edildi, kitaplarımın sahte olduğu iddiası gazete sayfalarına taşındı. “Tuana’dan Mina’ya Kabuksuz Yara” eserimin Kahraman Tazeoğlu’nun “Eyvallah/Araz’dan Kayra’ya Aşk Fısıltıları” adlı kitabından kopya olduğunu iddia etti bu haberler. Benim kitaplarımın her türlü yasal hakları üzerimdedir. Baskısından ISBN Numarası, bandrolüne kadar tamamıyla resmi onaylara tabiidir. Ancak yaşanan bu olay benim ciddi boyutta okuyucu kaybetmeme sebep oldu. Yakınlarımdan, okuyucu takipçilerimden gelen olumlu/olumsuz eleştiriler yoluma engeller konulmak istendiğini bir kez daha göstermiş oldu. “Tuana’dan Mina’ya Kabuksuz Yara” matbaada kendi çabalarımla bastırmış olduğum ilk göz ağrılarımdan. Evet, içerikte de zaman zaman amatörlük olduğunun farkındayım. O dönem ciddi bir editör bakışı ve redakte sürecinden geçemedi eserim bunu kabul ediyorum. Ancak çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Beni tanıyan bilen insanların, gazetecilerin bu konuyu haber yapmamaları sevindiriciyken, hiçbir araştırma yapmadan yayın yapan basın mensuplarını kınıyorum.

“Ben Türkiye’nin Her Yerindeyim, Siz Neredesiniz?
Karayanız, hakkında çıkan fısıltılara karşı bıkmadan yılmadan edebiyat serüvenine devam edeceğini şu sözlerle ifade etti:
“12-15 Ekim tarihlerinde nasıl İstanbul Yenikapı’da eserlerimi imzaladıysam yine bugün Ordu’da okuyucularımla buluşuyorum. Hem de çalıntı denilen ve en çok ilgi görülen kitabımla 4.Uluslararası Kitap Fuarı’ndayım. Kaynağı gizlenen bir haber metninin arkasındakileri burada göremiyorum. Bahsettikleri sözde çakma kitabımla buradayım. Ben Türkiye’deyim; İstanbul’da, Ordu’da, Eskişehir’de, kitaplarımın götürdüğü, okuyucuların aradığı her yerdeyim. Siz neredesiniz çakma kitap fısıltıları?”

“Ayaklarıma Dolanan Yabani Otlar”
Ben şimdiye kadar edebiyatla büyüdüm, kitaplarla keyif buldum ve kalemimin kırılmaması için nice zorluklara göğüs gerdim. Dedikodular fısıltılar oluyor ki; bu aslında benim başarı merdivenlerini koşarak çıktığımı gösteriyor. Hani derler ya; “Meyve veren ağaç taşlanır.” Bana taş da attılar, yollarıma engeller de koydular ama vazgeçmedim yazmaktan. Şu sıralar ayaklarıma dolanan yabani otlar var farkındayım. Elime, kalemime dokunamayıp yürümemi engellemeye çalışan otlar.

“Uyarıyorum, Teşekkür Ediyorum”
Ordulu genç yazar, tarafına ve eserlerine yönelik yapılacak olan ikinci bir karalama hamlesinde yasal belgelerle birlikte hukuki sürece başvuracağının altını çizerek yanında olan insanlara da teşekkür etti.

“Ben yolumdayım, kitaplarımın elimden tutarak götürdüğü her yerdeyim. Şunu söylemek istiyorum ki; beni engellemeye çalışanlar aslında bana başarımda önayak oluyorlar. Kendilerini bir şey yapıyorum sanmasınlar, engellediklerini düşünmesinler. Evet bugün belli bir kitle okuyucu kaybetmiş olabilirim. Sizin yalanlarınıza içgüdüsel olarak inananlar olabilir. Saygı duyarım. Ancak bundan sonra hakkımda herhangi bir kamuoyunu yanıltıcı haber, görsel, yayın olursa gerekli yasal yollara başvuracağımı belirtmek isterim.
Bunun ötesinde gerçeği öğrenmeye çalışarak araştırmasını yapan, beni arayarak asparagas haberlere itibar etmeyen gazeteci, sanatçı, edebiyat sevdalısı dostlarım da var. İmza günlerimde yanımda olan herkese, sosyal medya aracılığı ile bir an olsun yanımdan ayrılmayan dostlara, beni ben olduğum için seven herkese yürekten bir teşekkür bırakıyorum. Son olarak, kitap okumanın kalıcı cahillik kaybına eden olabileceğini söyleyerek bu tedaviyi beyin teri dökmeden dilini kullanmaya çalışanlara tavsiye ederim.”

YORUMLAR