BBC'de skandal yayın

Medyaloji.net » medya » BBC'de skandal yayın
BBC'de skandal yayın

İngiltere'nin devlet televizyonu BBC'de, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin konuşulduğu bir program yayınlandı. Programın konuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili skandal analizler yaptı.

İngiltere'nin devlet televizyonu BBC, Türkiye'de terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili yayınladığı programda skandal ifadeler kullanıldı. Daha önce de Türkiye'yi karıştırmak için mezhep savaşını körükleyen BBC, bu sefer ise doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

"ERDOĞAN'I ÖLDÜRMELERİ GEREKİYORDU"

İngiliz devlet televizyonu BBC'de Türkiye'deki darbe girişimine yönelik skandal ifadeler kullanıldı. Sky News diplomasi editörü Tim Marshall, "darbecilerin en önemli hatasının Erdoğan'ı öldürmemek" olduğunu söyledi.

"YAPMALARI GEREKEN İLK ŞEY"

Marshall devamında "Yapmaları gereken ilk şeyin Erdoğan'ı öldürmek ya da tutuklamak olduğunu" vurguladı.

Tim Marshall ayrıca "Darbecilerin yaptığı çoğu şeyin doğru" olduğunu da sözlerine ekledi.

BAKAN'DAN BBC'YE TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin darbe yanlısı yayınlarından derin üzüntü duyduklarını İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'a ileterek, söz konusu kuruluşun konuyla ilgili doğru haberler yapmasını beklediklerini belirtti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Işık, İngiltere Savunma Bakanı Fallon ile telefonla görüştü.

"DARBE YANLISI YAYINDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grup FETÖ üyesinin Türkiye'nin anayasal düzenine, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanına ve hükümetine karşı gerçekleştirdikleri darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını anımsatan Bakan Işık, bu süreçte İngiltere'nin gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Ancak FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İngiliz medya kuruluşu BBC'nin sergilediği darbe girişimi yanlısı yayınlarının ve tavırlarının kendilerini ve halkı derinden üzdüğünü vurgulayan Işık, söz konusu kuruluşun konuyla ilgili doğru haberler yapmasını beklediklerini ifade etti.

Işık, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının çıktığı referandum sonrasında da Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliğini sürdürmeyi ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

"DARBE GİRİŞİMİNİN ÖNLENMESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADIK"

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ise FETÖ'nün darbe girişiminin engellenmesinin ülkesi tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Türkiye'de gerek halkın gerekse muhalefet partilerinin demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne gösterdikleri destek ve dayanışmanın takdire şayan olduğuna değinen Fallon, Türkiye'nin geniş halk desteği ile seçilmiş hükümetinin yanında yer aldıklarını ve gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.

AB, NATO gibi uluslararası örgütler, ABD ve Türkiye gibi önemli müttefiklerle ilişkilerinin devam edeceğini, bunları daha da geliştirmek istediklerini söyleyen Fallon, BBC'nin söz konusu yayınlarına yönelik Türkiye'nin rahatsızlığını en kısa sürede söz konusu kuruluşa ileteceğini bildirdi. 

YORUMLAR