BBC canlı yayınında!

Medyaloji.net » medya » BBC canlı yayınında!
BBC canlı yayınında!

İngiliz yayın kuruluşu BBC Sözcü'nün bugün başlattığı #SozcuSusarsaTurkiyeSusar kampanyasıyla ilgili Özlem Gürses'ten görüş aldı.

Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından biri olan İngiliz BBC, ‘Dünya’dan Haberler’ adlı radyo yayınında Türkiye’den muhabirimiz Özlem Gürses’e bağlanarak son dönemde yaşanan medya baskısıyla ilgili görüş aldı.

BBC muhabiri, Diyarbakır’da tutuklanan VICE News gazetecileri ve Koza-İpek Medya’ya yönelik operasyonla ilgili dinleyicilere kısaca bilgi verdikten sonra, “Türkiye’nin iddialı gazetelerinden Sözcü’nin köşeyazarları, hükümetin giderek büyüyen medya baskısına dikkat çekmek için bugün gazetedeki köşelerini boş bırakarak hükümeti ve baskılarını protesto etti” diyerek Gürses’e bağlandı.

Canlı yayında muhabirimizle kısa bir röportaj yapan BBC muhabiri, köşeyazarlarının bugün hiç bir şey yazmayarak köşelerini boş bırakmalarının oldukça cesur olduğu yorumunu yaparak, bu kampanyanın ülkede nasıl tepkilere yol açtığı sorusunu yöneltti. Gürses, “Aslında Sözcü 7 yıldır her zaman cesur oldu. Türkiye genelinde yüksek tirajla günlük yayın yapan gazetemiz ana akım medyanın en cesur öncüsü olarak görülüyor. Yaptığımız cesur yayınlar nedeniyle de her gün daha çok zorlukla karşılaşıyoruz. Bugün hem ilk sayfamızı, hem de bütün köşeyazarlarının bölümünü ortak kararla boş bıraktık çünkü son bir yılda hakkımızda açılmış 57 dava ve 67 suç duyurusu bulunuyor. Biz de bu nedenle, bulunduğumuz noktada bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük çünkü Türkiye’de özellikle medya konusunda işler her geçen gün daha kötü bir hal alıyor”dedi.

BBC MUHABİRİ: “SÖZCÜ’DE ÇALIŞMAK TEHLİKELİ Mİ?”

BBC muhabirinin, Sözcü’nün şu an hapiste bulunan gazetecilerinin olup olmadığı sorusuna Gürses, şu anda olmadığını fakat Sözcü için çalışan bazı yazar ve gazetecilerin daha önce tutuklanıp hapis yattığı bilgisini verdi.

Tecrübeli muhabirimiz Özlem Gürses, şu anki Türkiye şartlarında Sözcü gazetesi için çalışmanın tehlikeli olup olmadığını soran BBC muhabirine; araştırmacı ve eleştirel yaklaşımıyla pek çok kez hedef haline gelen Sözcü’nün, muhabir ya da köşe yazarlarının tutuklanmasın, maalesef sürpriz olmayacağı yanıtını verdi.

YORUMLAR