Bakalım bu kadınları tanıyabilecek misiniz?

Medyaloji.net » televizyon » Bakalım bu kadınları tanıyabilecek misiniz?
Bakalım bu kadınları tanıyabilecek misiniz?

Her yıl binlerce farklı gördüğümüz reklamlardan çok azı aklımızda yer etmeyi başarıyor. Bu kadınlar ise yıllara meydan okuyorlar.

Televizyonda yığın haliyle önmüze konan reklam havuzundan çok azını üzerinden zaman geçsede hatırlayabiliyoruz. Bazı oyuncular ise oynadıkları markanın reklam filmleriyle özdeşleşiyorlar. İşte o reklamlardan ve oyuncu kadınlardan bazıları. Baklaım siz kaçını hatırlayabileceksiniz? 

Ayşegül Atik, ”Önce Alışveriş Sonra Fiş”

Ayşegül Atik, yakın zamanın en popüler sitcom dizilerinden biri olan ”En Son Babalar Duyar”ın annesiydi. 80’li yıllara ”önce alışveriş sonra fiş” sloganıyla damga vuran, kamu spotu kıvamındaki reklamda eski eşi Ali Atik ile birlikte oynamıştı. O da bu reklamla anılmasıyla fark yaratan kadınlardan biri.

 

Müjde Çorap Kızları, ”Parizyenden müjde size”



80’lerde yayınlandığında en ateşli taraftar marşlarını bile unutmamızı sağlayan, ”Müjde, Müjde size… Parizyenden müjde size…” nakaratı en delikanlı erkeklerin bile ağzına dolanmış efsanevi Müjde Çorap reklamı. 

Seda Renda, ”On yüz baloncuk yuttum”



90’larda ”On yüz baloncuk yuttum” lafını tüm çocukların ağzına dolayan, kocaman yanaklı küçük kız Seda Renda. Hatta reklam o kadar tutmuştu ki yıllar sonra büyüdüğünde markanın reklam filminde tekrar oynadı. O da bir markayla bütünleşmiş fark yaratan kadınlardan. 

Melike Öcalan, ”Rama Kızı”



Var mı Rama reklamındaki Heidi misali ”süt döken kız”ı bilmeyen yeni jenerasyondan birileri? Rama reklamındaki küçük sarışın kız olarak tanıdığımız Melike Öcalan daha sonra ”Sabah Şekerleri” furyasına katılmış, Vatan Şaşmaz ile birlikte programın hâlâ hatırlanan sunucularından biri olmuştu.

Neşe, ”Neşe’nin Kepek Sorunu”



Kepek sorunuyla bir döneme damga vuran, tüm işlerimizi erteleyip gece gündüz Neşe’nin bu sorununa kafayı takmamıza sebep olan reklam. Hatta Olacak O Kadar’da skeçlere malzeme olmuş, Grup Vitamin’de şarkılarından birinde ”Neşe’nin sorunu hepimizin sorunu. E kepek ulan bu, boru mu?” sözleriyle bu mühim konuyu işlemişti. Kepek sorunuyla bizleri üzen Neşe de kesinlikle fark yaratan kadınlardan. 

”Hem Yumuşak Hem Hesaplı” Eller, ”Solo”



Sadece eller kullanılarak reklam çekilir mi? Solo, 90’larda gösterildiği bu reklamla hafızalarımıza kazınmıştı. Günümüzde de reklamın sonundaki narin kadın ellerini görmeye devam ediyoruz. Reklamlardan en akılda kalan nokta ise; tek elle yapılan ”hesaplı” hareketi. 

Alev Gündoğdu, ”Cırt, Ayşe Teyze!”



Yırtılan çamaşırlarıyla üzülen ailelerin süper kahramanı Ayşe Teyze. ”Cırt!” diye çamaşır yırtılma sesi duyduğunda ”Bu tam Ayşe Teyzelik bir iş!” der ve durumu düzeltmek için hemen olay yerine giderdi. Ace ile özdeşleşen Ayşe Teyze, markanın ilk reklam filminin çekildiği 1990 yılından beri Ace’nin reklam yüzü. Yani tam 24 yıldır. 

Nil Karaibrahimgil, ”Özgür Kız”



İlerleyen yıllardan günümüze reklam müzikleri ve oyunculuğuyla hayatımıza girecek olan Nil Karaibrahimgil’in big bang yaptığı reklamdır. Hazır Kart’la özdeşleşen ”Özgür Kız”, oynadığı reklamı alıp götüren kadın oyuncular denildiğinde ilk akla gelenlerden. 

Banu Alkan, ”İxir Reklamı”



Efsanevi reklamlardan biri. 80’lerin bikinili filmlerinden sonra popülaritesi azalan Banu Alkan’ı ”Afrodit” yapan, tekrar eski şahalı günlerine götüren reklam. Reklamın olmazsa olmazı Banu Alkan kesinlikle fark yaratan kadınlardan. ”Afrodit Hanım, siz bir site yapsanıza?”, ”Ayol ben müteahhit miyim?…” diyaloğuyla bilinçaltımıza kazınan bu reklamı hatırlamayan yoktur.

Gönülşen Çil, ”Evin Ana”



Siyaset Meydanı programından da tanıdığımız, ”Evin Ana” ismiyle özdeşleşen Gönülşen Çil, hakeme kızan çocuklara yaptığı tarhana çorbasının üzerine futbol akrobasisi dersi verdiği reklam filmini ”unutulmaz” yaparak bizim için fark yaratan kadınlardan oldu. Ne diyoruz? ”Evin’e sağlık Evin Ana.”

Ayşe Teyze, ”Yiyin Gari”



İstanbul’daki plaza insanlarını bile Ege şivesine alıştıran Ayşe Teyze, ”Yiyin gari” diyerek sempatikliğiyle gönlümüzde taht kurmuştu. Ayşe Teyze bu reklamdan sonra birçok Lay’s reklamında daha oynadı.

Hülya Avşar, ”Molped Kızları”



Yasemin Ergene, Nil Erkoçlar, Tuğba Büyüküstün ve Hande Katipoğlu’nun oluşturduğu ”Molped Kızları”nın, Hülya Avşar ile birlikte oynadıkları reklamda söyledikleri ”Molpediniz var mı?” sorusunu reklamın oynadığı dönemde genç kızlardan sık sık duyar olmuştuk. 

Duygu Yetiş, ”Çocuk da yaparım kariyer de”



Nil Karaibrahimgil’in yazıp bestelediği şarkıyı kendisi söyleyen ve ”Koysalar önüme bariyer de, çocuk da yaparım kariyer de…” sözlerini reklamın oynadığı dönemde ağzımıza dolayan Duygu Yetiş kesinlikle fark yaratan kadınlarımızdan. Ayrıca bu Orkid reklamı, reklamcılık tarihimizde ilk markalı şarkılara da bir örnektir. 

Özgü Namal, ”Axess Kızı”



Kimi zaman kötü adamlar tarafından kaçırılan, kimi zaman da Komiser Kemal tarafından kurtarılan, sarı-beyaz çizgili elbisesiyle özdeşleşmiş ”Axess Kızı” Özgü Namal, bir markayla özdeşleşen ender oyunculardan biri. 

Demet Evgar, Browni Reklamı

Erkek arkadaşıyla tartışan, elit kadınımız Demet Evgar; ”Hiçbir şey benim istediğim kadar mükemmel olamazmış…” dedikten sonra Brownie’ye kendini kaptırmıştı. 

Naciye Teyze, ”Didi Olsun Didiler”



Evin Ana ve Ayşe Teyze gibi hayatımıza reklamlarla giren ton ton teyzemiz Naciye Teyze, aynı zamanda ”Var Mısın Yok Musun?” programından tanıdığımız Mevlüt adlı yarışmacının annesi. 

YORUMLAR