Baidu karını %84 artırdı

Medyaloji.net » iş dünyası » Baidu karını %84 artırdı
Baidu karını %84 artırdı

İkinci çeyrek finansal raporlarını açıklayan, Çin’in Google’ı olarak bilinen Baidu, geçen yılın aynı dönemine göre karını %84 artırarak, hızlı büyümesini sürdürdüğünü gösterdi.

İkinci çeyrekte 650 milyon dolar kar eden şirket, geçen yıl yaşadığı kanser tedavisi skandalından sonra kaybettiği reklamları geri kazanmaya başladığını da gösterdi.

2016’da, Çin’de bir kanser hastası, Baidu’da gördüğü, “alternatif kanser tedavisi” sunduğunu iddia eden bir hastanenin reklamına kanıp bu hastanede tedaviyi tercih etmiş ancak kanserli hasta kısa sürede hayatını kaybetmiş, hastanın ailesi ise tedavi masrafı için aldığı 30 bin dolar krediyi geri ödemekte zorlanınca medyaya yansıyan olayda, Baidu’nun insanları aldatan reklamlar yayınladığı suçlaması gündeme gelmişti.

Bunun üzerine önemli bir prestij kaybı yaşayan Baidu hem reklam politikasını sıkılaştırmış hem de çoğu firmanın reklamlarını geri çekmesi nedeniyle önemli bir gelir kaybı yaşamıştı. Ayrıca devlet kurumları da Baidu’nun sorumsuz reklam politikası nedeniyle ağır bir soruşturma başlatmıştı.

Baidu’nun finansal durumunu düzeltmeye başladığının anlaşılmasıyla, raporun ardından şirketin hisse senetleri de %7 oranında değer kazandı.

YORUMLAR