Atiye sinemaya adım atıyor

Medyaloji.net » magazin » Atiye sinemaya adım atıyor
Atiye sinemaya adım atıyor

Ünlü şarkıcı Atiye başarılı müzik kariyerine bir de oyunculuğu eklemeyi planlıyor. Atiye, bir sinema filminde başrol olacak.

Dizilere sıcak bakmadığını söyleyen Atiye, bir sinema filminde oynamak istediğini açıklamıştı. Daha önce "Bu İşte Bir Yalnızlık Var" filminde konuk oyuncu olarak ilk deneyimini kazanan Atiye'den yeni bir haber geldi.

BAŞROL OYNAYACAK

Popçu Atiye, bu kez bir sinema filminde başrol üstlenecek. Bir yol hikayesini konu alan filmde, Atiye'nin rol arkadaşı ise Tayanç Ayaydın olacak.

ATİYE KİMDİR?

Atiye 22 Kasım 1988 yılında Almanya'nın Bremen şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda piyano ve dans derslerine başladı. 8 yaşında Almanya'dan Amerika'ya taşınan Atiye ve ailesi, burada 6 ay yaşadıktan sonra İzmir'e yerleşti. İzmir'e yerleşmelerinin ardından 1 yıl Hollanda'da CKE okulunda sanat eğitimi alan Atiye, Almanya-Bremen'de şan dersleri almaya başladı. Almanya'da lise eğitimini tamamlayan sanatçı 2008 yılında Türkiye'ye geri dönüş yaptı.

2007 yılında henüz 17 yaşındayken ilk stüdyo albümü "Gözyaşlarım"ı yayınladı. Albümde hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılara yer veren Atiye, çıkış şarkısı "Don't Think" ile internette kısa zaman içerisinde popüler olmayı başardı. Bu şarkısıyla 2007 yılında düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü aldı.

Ocak 2009'da 2. stüdyo albümü "Atiye" yi yayınladı. İnternet üzerindeki yasal müzik platformlarında üst sıralara çıkan şarkıcı aynı zamanda dönemin popüller dizilerinden biri olan "Küçük Sırlar" dizisinin jenerik müziğinide yaptı.

Atiye, 1 yıl süren stüdyo çalışmalarının ardından Mart 2011'de 3.stüdyo albümü "Budur"u sevenleriyle buluşturdu. Türkiye'nin en önemli üç müzik adamı İskender Paydaş, Ozan Çolakoğlu ve Volga Tamöz'le çalışan Atiye'nin söz yazarı ve besteci kimliğinin de ön planda olduğu "Budur" albümünde on şarkı yer aldı. Bestesi Houssam Habib'e, sözleri İsra Gülümser'e ait albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı "Budur"a Murat Küçük yönetmenliğinde video klip çekildi. Ozan Doğulu'nun albümünde seslendirdiği 'Aşkistan' şarkısına Ozan Doğulu ile düet yaptı. Atiye Ekim 2011 de sonuçlanan 18.MTV EMA Müzik Ödüllerinde "Best Turkish Act" ödülüne layık görüldü.

YORUMLAR