Apple Pay Asya ve Avrupa'ya yayılıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Apple Pay Asya ve Avrupa'ya yayılıyor
Apple Pay Asya ve Avrupa'ya yayılıyor

Teknoloji devi Apple, kendi ödeme sistemi Apple Pay’i diğer ülkelere daha çabuk getirebilmek için düğmeye bastı.

Apple’ın dijital ödeme hizmeti Apple Pay ilk defa kullanıma girdiğinde ABD’de çok önemli işletmelerle gerekli anlaşmalar yapılmış ve kullanıcıların telefonlarıyla alışveriş yapabileceği alt yapı çoktan kurulmuştu. Google’ın dijital cüzdan uygulamasının aksine, önce hizmeti duyurup sonra üye olacak iş yerlerini beklemek yerine Apple önce iş yerlerini üye yapıp sonra hizmeti duyurmuştu. Bu stratejinin sonucunda ise Apple Pay büyük bir başarı yakaladı.

Firma, Pay uygulamasını alt yapıyı genişçe kurduktan sonra kullanıma soktuğu için hizmetin tüm dünyaya yayılması ise zaman alıyor. Öncelikle ABD, Kanada, Çin, Avustralya ve İngiltere’de kullanıma giren servis şimdi Avrupa ve Asya’da yeni ülkelere yayılacak.

Apple’ın üzerinde çok hızlı şekilde çalıştığını belirttiği projeye göre, Pay servisi kısa süre sonra Avrupa ve Asya’da yeni ülkelerde hizmete girebilir. Firmanın Şubat ayındaki açıklamalarında Hong Kong için bir çalışma yaptığı biliniyordu. Firmadan sızan bilgilere göre, Brezilya ve Fransa da yeni ülkeler arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın çok daha fazla ülke için duyuru yapacağı düşünülüyor. Apple’ın kısa süre önce ziyaret ettiği Hindistan’ın da yeni ülkelerden biri olabileceği büyük ihtimal olarak görülüyor.

İlk kullanıma girdiğinde ABD pazarında dijital ödemelerin sadece %4’ünü karşılayan Apple Pay, bugün %20 orana yükselmiş durumda. Dünyadaki yayılma çalışmaları devam eden servisin ABD’deki yeteneklerini geliştirmek için de çalışma yapılıyor. Apple’ın kısa süre sonra Pay servisini ATM’lerde çalışacak şekilde konumlandırması da bekleniyor. Böylece kullanıcılar, sadece iPhone’larını yakınlaştırıp dokundurarak ATM’lerden para çekebilecek veya banka hesaplarında işlemler yapabilecekler. 

YORUMLAR